Foto: čtenář
Chomutov

Česká Kamenice – Ve čtvrtek ve večerních hodinách došlo v Lidické ulici v České Kamenici k požáru v domě s pečovatelskou službou. Při požáru vyhasl jeden lidský život. Na místě zasahoval větší počet hasičských jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Na místě zasahovaly profesionální hasičské jednotky ze stanic Děčín a Česká Kamenice a dobrovolní hasiči obcí Česká Kamenice, Markvartice, Horní Habartice a Kamenický Šenov. Po vniknutí do hořícího bytu hasiči evakuovali dvě osoby, které se nadýchaly kouře a předali je do péče Zdravotnické záchranné službě. Hasičům se požár podařilo lokalizovat ve 20:57 hodin pomocí vodních proudů. Požár byl zlikvidován ve 22:01. Po likvidaci požáru hasiči převezli pět evakuovaných osob do náhradního ubytování. Požár způsobil škodu do 5 milionů, hasebním zásahem bylo uchráněno 20 milionů. Příčina vzniku požáru je v šetření.

„Zasahovali jsme u požáru v pečovatelském domě v České Kamenici, kde byla nalezena jedna osoba již bez známek života. Naše posádky vyšetřily a ošetřily několik klientů, u kterých bylo důležité zajistit určitou medikaci v rámci stresové zátěže. Na místě nebyl nikdo další zraněn. Událost s osobou bez známek života jsme předali koronerovi," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník.

„Z domu bylo evakuováno 29 osob. Bohužel v jednom z bytů bylo nalezeno tělo muže bez známek života. Při prvotním šetření na místě nebylo předběžně  zjištěno cizího zavinění, ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Dnes bude na místě probíhat ohledání místa požářiště. Byl povolán služební psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů. Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru