Chomutovsko – Máte pocit, že ve vás dřímá literární talent? Rádi píšete a vaše povídky či básně jsou schované v zásuvkách psacích stolů? Podělte se s ostatními, zkuste štěstí v regionální literární soutěži „Chomutovský kalamář". Letošní ročník je na volné téma, uzávěrka bude za necelý měsíc.

kalamář192Soutěž vyhlašuje chomutovský Domeček, redakce okresního týdeníku Nástup a Středisko knihovnických a kulturních služeb Chomutov ve spolupráci se Statutárním městem Chomutov. Je otevřena autorům od čtrnácti let (vrchní hranice bez omezení), kteří bydlí, studují či pracují v chomutovském okrese. Letos nemají povídky a básně žádné téma, pouze v mikropovídce se musí objevit tři libovolná zvířata.

Kategorie a pravidla

* Próza — autor může přihlásit jednu povídku na volné téma v rozsahu maximálně tří normostran (normostrana je standardizovaná strana textu o délce 1 800 znaků (symbolů a mezer), což odpovídá třiceti řádkům o šedesáti znacích nebo přibližně 250 slovům běžného textu).

* Poezie — autor může přihlásit jednu báseň na volné téma.

* Mikropovídka — autor může přihlásit jednu mikropovídku v rozsahu maximálně jedné normostrany. Téma je rovněž volné, ovšem pozor, v textu se musí objevit tři libovolná zvířata.

* Próza a poezie budou hodnoceny ve dvou věkových kategoriích (14 až 19 let a 20 a více let), u mikropovídky budou všechny došlé práce posuzovány společně.

* Do soutěže lze přihlásit pouze původní práce, dosud nepublikované v jakémkoliv médiu včetně internetu. Rozsah prací je závazný.

* Práce musí být odevzdány psané pouze na počítači nebo na stroji, ručně psané budou z hodnocení vyloučeny.

Kam příspěvky posílat

Vzhledem k tomu, že porota bude hodnotit přihlášené práce anonymně, označí autor každé dílo v pravém horním rohu heslem. Toto heslo pak společně s kontaktními údaji a názvy přihlášených prací vyplní do přihlášky (najdete zde).

Každá práce musí být odeslána či osobně předána v pěti vyhotoveních společně s přihláškou na adresu: Středisko volného času Domeček, CVK – k rukám Zdeňky Doležalové, Jiráskova 4140, 430 03 Chomutov. Uzávěrka je 13. března 2015.

Upozornění pořadatelů

Práce, které nebudou dodány v pěti vyhotoveních a s řádně vyplněnou přihláškou, ale i ty, které překročí rozsah stanovený v podmínkách, nebudou do soutěže přijaty!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru