Chomutov – Dohlížet nejen na veřejný pořádek a dodržování městské vyhlášky, ale také pomáhat lidem v nouzi mají za úkol chomutovští strážníci. Svědčí o tom případ, kterými se museli zabývat.


Prvním je uvíznutí stařenky ve výtahu. „Volající veliteli směny sdělil, že v panelovém domě v Holešické ulici uvízla nějaká žena ve výtahu. Ještě dodal, že má zdravotní problémy. Na místo pak neprodleně přispěchali strážníci. Ti dotyčnou nalezli až v devátém patře. Stařenka hlídce sdělila, že má problémy s dýcháním. Zdravotnickou pomoc ale odmítala s tím, že má naštěstí u sebe inhalátor, který právě používá. Strážníci poté zkontaktovali opraváře výtahů. Než dorazil na místo, udržovali se seniorkou slovní kontakt a otevřeli nejbližší okna kvůli čerstvému vzduchu. Po otevření výtahu uvězněnou paní vyprostili. Výtah byl totiž zaseklý v mezipatře. Dvaaosmdesátiletá stařenka pak hlídce nesčetněkrát poděkovala," řekl mluvčí strážníků Vladimír Valenta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru