Chomutov – Tak to máme za sebou. Dvaadvacet procent voličů (celková volební účast) v sobotu rozhodlo o vítězi opakovaných voleb v Chomutově. Tím se stejně jako v říjnu stala strana PRO Chomutov, tentokrát ovšem s mnohem větší převahou než poprvé. Oproti tehdejším devatenácti procentům hlasů získala nyní ještě o osm procent více. To jí v celkovém výsledku vyneslo navrch tři mandáty v zastupitelstvu města (dříve 8, nyní 11).

danielcerny12

Ani na dalších místech k větším změnám nedošlo. Celkově ve volbách uspělo znovu pět stejných stran, kromě zmíněného PRO to je ČSSD (17.85% - 7 mandátů), komunisté (15,18% - 6 mandátů), Nový Sever (13.66% - 6 mandátů) a ANO 2011 (12,26% - 5 mandátů).

Kdo křesla odevzdal

Tři navrch získaná křesla PRO Chomutova jdou na vrub sociálních demokratů (ti z října jedno ztratili) a strany ANO 2011 (největší propad – ztráta tří křesel). Mírně si naopak polepšil Nový Sever, ten z pěti dosavadních míst má v současné době o jedno více.

Suma sumárum...

...při pohledu na nové rozvržení si nyní každý snadno spočítá, že jestliže bude platit původně zamýšlená koalice PRO – komunisté – ANO, a tento fakt je více než pravděpodobný, dají partneři dohromady pohodlných dvaadvacet hlasů. Samozřejmě, je na povolebních vyjednávačích, co a jak, kdo a s kým a za jakých podmínek se ujme vlády. Variant je totiž více...

Zvolení kandidáti

PRO Chomutov - Černý Daniel Ing., Mrugová Monika MUDr., Hartman Jan Ing., Chábová Ivana JUDr., Koten Vladimír Ing., Palán David, Löblová Andrea Mgr., Straka Karel Mgr., Bystroň Marian MUDr., Beranová Eva, Ištok David,

ČSSD - Mareš Jan Mgr., Klouda Martin Bc., Vaňhová Jana, Husák Petr, Vraný Beneš, Polák Pavel JUDr., Houda Miloň Ing.,

KSČM - Drlý Ladislav Ing., Komínek Jaroslav, Zmátlová Libuše, Viták Jiří, Waic Vlastimil, Mandát Stanislav,

Nový Sever - Dinda David, Lipmann Karel, Štefanov Milan Ing., Micka Jan PaedDr., Märc Milan Mgr., Mikšovic Stanislav,

ANO 2011 - Hrabáč Marek JUDr., Sobotková Karina Ing. DiS., Malý Marek Ing., Gelhof Aleš Ing., Nováková Vladimíra Ing.,

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru