Chomutov – Řidič má být veselý a jízda má být svižná. Tímto heslem se zřejmě řídil jednačtyřicetiletý muž, když s alkoholovou opicí usedal za volant auta. K jeho smůle a štěstí okolních účastníků silničního provozu ho včas zastavili dopravní policisté.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí chomutovské policie Marie Pivková uvedla, že hlídka zkontrolovala při projíždění obcí Údlice řidiče vozidla VW Polo. „Jednačtyřicetiletý muž z Krásného Dvora nejenže nepředložil ke kontrole svůj řidičský průkaz a platnou zelenou kartu k vozidlu, lustrací policisté zjistili, že mu Okresní soud Louny vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který je platný až do října letošního roku," řekla policistka.

Do třetice všeho špatného se ukázalo, že se hříšník ještě navíc před jízdou posilnil alkoholem. „Policisté dále při silniční kontrole přistoupili k provedení dechové zkoušky, která se nakonec ukázala pozitivní. Muž nadýchal 1,26 a 1,34 promile a pití vícestupňového piva ani nepopíral. A aby toho nebylo málo, tak policisté zjistili, že vozidlo má neplatnou technickou způsobilost a měření emisí. Jízdu musel řidič ukončit a nyní na něj čeká obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru