Bílina, Chomutov - Skoro dvě stě padesát voličů v Bílině dostává během víkendu nové hlasovací lístky pro opakované komunální volby. Několik desítek z nich totiž dostalo omylem lístky pro opakované hlasování v Chomutově, kde se volby konají ve stejném termínu.

Ilustrační foto: Zdeněk Moravec

Jak k záměně došlo a jak se na ni přišlo? V pátek 23. ledna 2015 bylo v odpoledních hodinách rozneseno pro volební okrsek číslo 2 v Bílině 248 hlasovacích lístků z celkového počtu 968. "Při distribuci hlasovacích lístku na opakované hlasování do Zastupitelstva města Bíliny dne 31. ledna 2015, byly distributorem hlasovacích lístků, dodány na MěÚ v Bílině i hlasovací lístky pro opakované hlasování do Zastupitelstva města Chomutova," uvedl tajemník MěÚ Bílina Ladislav Kvěch. "Vzhledem k výše uvedené skutečností Vám mohl být doručen hlasovací lístek do ZM Chomutova. Z těchto důvodů Vám opětovně doručujeme nový hlasovací lístek do Zastupitelstva města Bíliny," doplňuje informace Kvěch.

Těmto 248 voličům budou do schránek v průběhu soboty (24.1)a neděle (25.1) doručeny správné hlasovací lístky. "Zpětnou kontrolou bylo zjištěno, že mezi voliče volebního okrsku č. 2 se dostalo 165 hlasovacích lístků určených pro opakované hlasování v Chomutově," prozradil tajemník MěÚ Bílina Ladislav Kvěch.

Soud zneplatnil říjnové komunální volby v Bílině i Chomutově ze stejného důvodu: Kvůli kupčení s hlasy, které mohlo ovlivnit výsledek voleb.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru