Chomutovsko – Dramatický příběh s nádherným koncem. Před týdnem se zaběhli, dnes se našli. Těžko říci, kdo byl ze shledání šťastnější. „Brečel jsem jako želva a myslím, že i oni na tom byli stejně. Basty se radostí doslova počůral," usmívá se majitel Petr Novák, jenž oba psy objevil v lese na Načetínsku.

kimabasty191

„Moc, moc děkujeme všem"

O zmizení šestiletého německého ovčáka Kima a dvouletého moskevského strážního psa Bastyho jsme vás informovali minulé úterý (najdete zde). Zpráva měla neskutečný ohlas, okamžitě se začaly objevovat informace, kde všude byli psi spatřeni. V průběhu týdne se dokonce formovala pátrací skupina zhruba padesáti lidí, připravena vyrazit do hor. „Bylo to neskutečné. Slovy asi ani nelze vyjádřit veškerá díky za pomoc, podporu a vůbec vše. Hrozně moc si toho vážíme, s něčím podobným jsem se za celý svůj život nesetkal. Opravdu moc, moc děkujeme všem," líčí své pocity za sebe i celou rodinu Petr Novák.

Jirkov – Chomutov – Jirkov – Krušné hory

A kudy se kroky Kima a Bastyho během týdne ubíraly? Kolik toho „nalítali" asi nespočítáme, pár desítek kilometrů ale v nohách určitě mají. Krásné je, že se vzájemně po celou dobu neopustili. „Hned zkraje jsme měli hlášku, že byli viděni na třináctce u Kauflandu. Poté pak u pily v Jirkově, na „Benaru", a pak již chodily telefonáty z hor. Radenov, Kalek, znovu Radenov. Moc nám pomohla také kalecká paní starostka, která všechny okolní obce obvolala a informovala. Hledali jsme každý den, od včerejška jsme projížděli právě Kalecko a Boleboř. Dnes jsme tam vyrazili znovu, protože včera jsme zde našli stopy ve sněhu. Ještě, že má Basty tak velké tlapy," popisuje strastiplný týden Petr a zároveň se dostává k velkému finále, „jezdili jsme po všech možných cestách i necestách, hledali, volali a .... našli. Nejdříve přišel jeden, pak i druhý. Teď už jedeme domů, oba mi tady leží v náklaďáku a jsou úplně vyřízení. Bylo to hodně těžkých sedm dní."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru