Chomutov - Chomutov bojuje proti Šmejdům. Nepoctiví prodejci, často používající při prodeji psychický nátlak na kupující, zkoušejí ve městě své triky. Úředníci ze živnostenského úřadu ve spolupráci s policií a Českou obchodní inspekcí provedli kontrolu jedné z akcí takzvaných Šmejdů.

Prodejní akce se uskutečnila v hotelu Český dům.

Prodejní akce se uskutečnila v hotelu Český dům. Pozvaní lidé si zde mohli zakoupit předražený masážní přístroj na nohy za 70 tisíc korun a čističku vody za 20 tisíc. Součástí akce byla i lisovačka, a tak rádoby sleva se pak týkala nákupu obou přístrojů za 30 tisíc korun. „Pro kontrolní orgány je velmi obtížné se na podobnou akci vůbec dostat. Po změně zákona zpřísnili organizátoři vstup na jejich prodejní akce. U vstupu kontrolují přítomné a navíc mají i své lidi, kteří v přestrojení hlídají okolí budovy, zda se tam nevyskytují úředníci nebo policie. Přesto se inspektorům ČOI povedlo na tuto akci dostat," uvedl vedoucí živnostenského úřadu Vladimír Dědeček.

Organizátoři akce se zřejmě o kontrole dozvěděli, protože nepoužívali při prodeji žádný nátlak na možné zájemce, většinou z řad seniorů. „Dali jsme tím však jasně najevo, že jsme při kontrolách velmi důslední a pečliví a dozvíme se i o utajovaných akcích. V tomto budeme i nadále pokračovat, abychom dali Šmejdům jasně najevo, že ve městě pro ně není místo," vzkázal primátor Jan Mareš.

Úředníci již nyní vědí, že se plánují další akce Šmejdů. „Důvěřiví senioři by na ně vůbec neměli chodit, a když už se tam jdou podívat, musí se snažit odolat nevýhodným nabídkám," varoval Vladimír Dědeček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru