Chomutov – Informaci přinesl na svých stránkách zpravodajský server České noviny. V ní se mimo jiné uvádí, že ústecká justice nevyhověla stížnostem žalobců (údajné kupčení s hlasy), nicméně nařídila nové hlasování. Dalším městem, kde se volby budou opakovat, je Bílina.

volby1911

„Chceme, aby nepravost byla napravena"

Jako první z Chomutova podala podnět prostřednictvím svého lídra Daniela Černého ve volbách vítězná strana PRO Chomutov. Její zástupci své rozhodnutí dlouho dopředu avizovali a samozřejmě si uvědomovali i možnost ztráty získaných mandátů. Kandidát na primátora, pan Černý, tehdy pro e-chomutovsko uvedl: „Je to riziko, ale jde nám o to, aby nepravost byla napravena. Byl porušen zákon a my trváme na tom, aby spravedlnosti bylo učiněno zadost. My vážně nelpíme na křeslech. Jako vítězové voleb bychom se určitě rádi ujali vedení města, ale rozhodně ne za každou cenu."

Ke stížnosti PRO Chomutova přibyly další dvě žaloby, jednu podala strana TOP 09, druhou paní Iveta Nátherová.

Neplatné v celém městě

Jak uvádí České noviny, trojice žalobců předložila 79 shodně vyplněných volebních lístků z 11 volebních okrsků ze čtyřiceti. Podle soudce byly volby ovlivněny natolik, že se rozhodl prohlásit je za neplatné v celém městě.

Volby budou v březnu

Nové volby by nyní měly proběhnout v polovině března. „Po obdržení rozhodnutí soudu musí ministr nové volby vyhlásit do 30 dnů. Ze zákona se pak musejí uskutečnit do dalších 90 dnů. První předpokládaný termín, kdy by mohly opakované volby proběhnout, je 14. březen 2015," citují České noviny mluvčího ministerstva vnitra Vladimíra Řepku. (zdroj. www.ceskenoviny.cz)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru