Měděnec; Brno – Před třiceti lety škrtla tehdy šestnáctiletá Romka Eva Kováčová sirkou a vypálila Ústav sociální péče v Měděnci. Následky jejího počínání byly katastrofální, 26 chovanek našlo v plamenech svoji smrt (psali jsme zde). Po pár letech prošla Eva velkým přerodem a stala se mužem, René Líznou. Ten v červenci svůj život ukončil skokem pod vlak. Po třech desetiletích se tak tragický kruh definitivně uzavírá.

sebevrah711Velká změna

Nevyzpytatelná a nezvladatelná dívka neměla v životě na růžích ustláno. Od dětství procházela všemožnými ústavy, až skončila v Měděnci. Po noční tragédii z 1. na 2. listopadu 1984 byla odsouzena k pěti letům vězení. Z toho nakonec kvůli svému špatnému chování vyšla až v roce 1993. Pár let nato přichází velká životní změna, z Evy se stává ve všech směrech muž. Od této chvíle má v občance napsáno René Lízna.

Pacient z léčebny utíká

Změna pohlaví ale změnu osobnosti nepřinesla. Po pár letech a dalších průšvizích je René znovu poslán za mříže, soudní znalci z oboru psychiatrie ale doporučují léčebnu. Tak se i stalo, z té ovšem Lízna utíká. V červenci tohoto roku po něm policie vyhlašuje celostátní pátrání. Na konci téhož měsíce je v Brně pod koly vlaku nalezen muž, podle našich informací se s velkou pravděpodobností jedná o hledaného pacienta Líznu.

Zcela a stoprocentně přesnou totožnost zatím policie nepotvrzuje. Čeká se na výsledky testů DNA. „Případ zatím není uzavřen. Nyní mohu uvést pouze tolik, že policie prošetřuje sebevraždu šestačtyřicetiletého muže, k události došlo 26. července na železniční trati mezi brněnskými městskými částmi Černovice a Židenice," říká pro e-chomutovsko brněnská policejní mluvčí Andrea Straková.

Podle dalších slov policie byla samotná identifikace těla velmi obtížná, a to jednak z důvodu charakteru neštěstí, ale také proto, že u mrtvého těla byl zjištěn chirurgický zásah změny pohlaví. To vše dohromady situaci značně komplikovalo. Na přímý dotaz, zda se skutečně jedná o Reného Líznu, policistka neuvádí jasnou odpověď. „Vzhledem k ochraně osobních údajů a stále probíhajícímu vyšetřování nemůžeme sdělit bližší informace," odpovídá Straková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru