Chomutovsko - Blíží se období Dušiček, které není bohužel jen uctěním Památky zesnulých, ale je také spojeno se zvýšeným výskytem krádeží na hřbitovech a přilehlých parkovištích. V tomto období policisté zaznamenávají nejen ztráty věcí z pietních míst či krádeže odložených kabelek, tašek a mobilních telefonů v době úpravy hrobu, ale také vykradená auta zaparkovaná u hřbitovů.

hřbitov3010

Ukradnou cokoliv

Návštěvníci hřbitovů by proto měli být zejména v tomto období ostražití a svoje věci mít neustále pod kontrolou. To platí hlavně pro osoby, většinou osamělé, které upravují hrob a svoje osobní věci si odloží stranou. Zloději si takové osoby vytipují, sledují je a v nestřeženém okamžiku jim odložené věci ukradnou. Ze samotných hrobů pak mizí nejčastěji květiny, smuteční vazba, věnce, různé svícny, ale také sošky a bohužel i urny. Jsou to věci, které se dají rychle a snadno zpeněžit. Předcházet této trestné činnosti není snadné, ale policisté se snaží toto riziko eliminovat. Provádějí zvýšenou kontrolní činnost nejen na hřbitovech, ale i přilehlých parkovištích a zároveň žádají občany, pokud si všimnou podezřelých osob, aby neváhali volat linku 158.

Nedejte jim šanci

„Obezřetní by měli být i motoristé. Pachatelé se zaměřují i na zaparkovaná auta a sledují, zda ve vozidlech nezůstanou nějaká odložená zavazadla, cenné předměty či osobní věci. Proto by jim návštěvníci hřbitovů neměli dávat šanci a v odstavených automobilech nic nenechávat a pečlivě je zamykat," uvádí policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

V souvislosti s Památkou zesnulých budou policisté ve zvýšené míře dohlížet i na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Plánují kontrolní dopravní akce zaměřené na dodržování pravidel hlavně v blízkosti hřbitovů a přilehlých parkovišť. Budou dbát na správně zaparkovaná vozidla, na dodržování předepsané rychlosti či používání zádržných systémů a bezpečnostních pásů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru