Jak by se Vám líbila myšlenka, kdyby město podpořilo volný čas vašich dětí? Každý žák základní školy by získal možnost využít finanční bonus na kroužek či sport, kterému se věnuje či by se rád věnoval. Bylo by na něm, jak by příspěvek využil. Zda by ho celý "utratil" například u plavců nebo si ho rozdělil a druhou půlku použil u teraristů v Domečku.

K vytvoření bonusového programu pro volný čas školáků mě přivedlo několik myšlenek. Snad všechny sportovní kluby, volnočasové neziskové organizace či sdružení každoročně využívají dotační možnosti, které město nabízí.To volný čas podporuje přímými dotacemi ve výši téměř 30 milionů korun. Bonusový program by byl novou podporou, protože peníze by samozřejmě nedostalo dítě do ruky, ale dostávaly by je přímo organizace, kam by se dítě přihlásilo. A díky bonusu by se mohlo do oddílů či kroužků hlásit více děti. Další myšlenkou bylo zpřístupněni kroužku či sportu všem dětem. Díky bonusu by i děti ze sociálně slabších rodin získaly možnost využití volného času. Ostatním rodinám by příspěvek pomohl v rodinném rozpočtu.

Prosadit takovou myšlenku nebude lehké, protože ve výsledku se jedná o velkou částku, ale jako učitel si rozhodně myslím, že se městu vyplatí. Už teď má Chomutov velké množství nadaných sportovců či mladých přírodovědců, matematiků či jazykově nadaných dětí, které město reprezentují na národní i mezinárodní úrovni. A ti jsou vzorem pro všechny školáky, kterých díky bonusovému programu zabavíme ještě více.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru