Kadaň – Víte, že 1. říjen je v kalendářích zaznamenán jako Mezinárodní den seniorů? Svátek všech lidí „v moudrém věku" oslavili také klienti kadaňského Domova pro seniory a svůj den si užili s rozzářeným úsměvem. Od zaměstnanců dostali dárek v podobě vystoupení ochotníků divadla Navenek, ti si pro ně připravili skeč, v jehož jediné a hlavní roli vystupoval hřmotný Pepin z legendární knihy (a stejnojmenného snímku) Bohumila Hrabala Postřižiny.

pepintitul310

Pětice Pepinů pobavila

Jeden Pepin v místnosti, uši zaléhají, pět Pepinů, boží dopuštění. A právě tak nějak to vypadalo v Domově. Překotná „palba" slov, rozmáchlá gesta, příběhy a vyprávění jedno za druhým byly odměněny všudypřítomným smíchem a bouřlivým potleskem. Samozřejmě zazněla i okřídlená věta „Nudíte se? Kupte si medvídka mývala".

Překvapení se povedlo

„Jsme rádi, že se nám překvapení a dárek pro naše klienty vydařily. Herci souboru Navenek byli opravdu úžasní a patří jim veliký dík," říká ředitelka Domova Lenka Raadová.

Mezinárodní den seniorů

Tento svátek si první říjnový den připomíná svět od roku 1998. Vyhlášen byl Organizací spojených národů v čele s jejím tehdejším předsedou Kofi Annanem při příležitosti uznání Mezinárodního roku seniorů (1999).

FOTOGALERIE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru