Jirkov – Máte rádi farmářské trhy? Další v pořadí jsou na „spadnutí"... Vypravit na ně se můžete již tuto sobotu (8 – 12 hodin) na jirkovské náměstí Dr. E. Beneše. Tentokrát to tady nebudou trhy ledajaké, ponesou se ve znamení nejtypičtějšího českého ovoce, jablka. Součástí „Jablečných slavností" bude soutěž o NEJ jablečný pokrm či nápoj, ingredience, tedy samotná jablíčka si můžete ZDARMA vyzvednout v jirkovském infocentru. Pozor, máte na to již jen zítřek!!!!

jablko259

„Chutnou" soutěž o zajímavé ceny připravil pořadatel, sdružení Český um - Artificium Bohemicum ve spolupráci s místní samosprávou jako zpestření pravidelných trhů. „Účastníci mohou dle svého nápadu připravit jablečný pokrm či nápoj, který přinesou v den konání trhů mezi osmou a desátou hodinou na náměstí. Porota vybere nejlepší, nejchutnější a nejzajímavější nápady a trojice výherců obdrží pěkné ceny. Vyhlášení výsledků proběhne přibližně v 11 hodin," vysvětluje organizátor Adam Weber.

Rozhodli jste se přihlásit?

Pak neváhejte s registrací. Zájemci o soutěž se mohou zaregistrovat v městském informačním centru, tam si také mohou rovnou vyzvednout dvě kila jablek na osobu. Šanci máte ještě zítra (25. září) mezi 10.00 a 16.30 hodinou v jirkovském Infocentru v Kostelní ulici. Jak již bylo napsáno, odběr je ZDARMA.

Zúčastnit se mohou i ti, kteří se rozhodnou zpracovávat jablka vlastní, i v tomto případě je ale registrace nutná.

jablkaa259„Třeba objevíme nějakou místní fantazii"

„Jablečnými slavnostmi chceme obohatit tradiční farmářské trhy, podpořit místní pěstitele jablek a jejich zpracovatele, a také vyzkoušet invenci místních obyvatel a jejich kulinářské umění," usmívá se Adam Weber a doplňuje, „tak trochu doufáme, že štrůdly budou v menšině, a že třeba objevíme nějaký fantastický místní jablečný recept, který, pokud nebude tajný, rádi zveřejníme i na webu Severočeských farmářských trhů."

Křížaly, mošty, jablečné víno

A co takové „Jablečné slavnosti" mimo samotné soutěže ještě obnášejí? „Kromě speciálního a rozšířeného výběru samotných jablek to bude rozšířená nabídka pečiva s jablky, křížal, moštů nebo třeba cider (jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu)," láká k návštěvě Weber.

Další informace najdete na www.severoceskefarmarsketrhy.cz a facebookovém profilu SFT.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru