Chomutov – Trest nadále trvá, Alexandr Novák vězeňské brány neopouští. „Dnes padlo rozhodnutí, že pan Novák zůstává nadále ve výkonu trestu. Krajský soud rozhodnutí litoměřického soudu zrušil a věc mu vrátil k novému projednání," uvedla pro e-chomutovsko mluvčí Krajského soudu Lenka Lasovská.

zákon249

Naděje na svobodu svitla bývalému starostovi Chomutova před necelým měsícem, tehdy v jeho prospěch o podmínečném propuštění rozhodli v Litoměřicích (psali jsme zde). Státní zástupce s verdiktem nesouhlasil a podal odvolání. Tomu dnes bylo vyhověno.

Co bude dál?

Jak mluvčí uvedla, věc se vrátí k soudu prvního stupně k novému projednání. Může soud vydat stejný verdikt jako poprvé nebo je již nyní jasné, že celá věc pro Nováka skončila? „Okresní soud může samozřejmě vydat stejné rozhodnutí, je ale vázán k názoru soudu krajského. Musí přihlédnout k tomu, co mu vytýkal," vysvětluje Lasovská.

Výtky samotné mluvčí neuvedla: „Bohužel, v současné chvíli nemůžeme odůvodnění poskytnout, a to až do doby, než ho obdrží účastníci řízení."

K dalšímu projednání celé věci by mělo dojít během jednoho měsíce.

Případ Novák

Alexandr Novák byl odsouzen za přijetí čtyřicetimilionového úplatku (cca), který měl vzít v době svého „starostování" v Chomutově. Úplatek tehdy souvisel s prodejem městských akcií rozvodných společností.

Novákovu vinu uznal v prosinci 2010 chomutovský soud a uložil mu trest dva roky podmíněně a pět milionů pokuty. Novák i státní zástupcese tehdy proti rozsudku odvolali a Krajský soud trest zostřil na roky čtyři. Svůj trest nastoupil Alexandr Novák po různých obstrukcích a peripetiích v dubnu loňského roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru