Chomutov - Každý správný otec si pro svého syna přeje tu pravou partnerku. Primátor Chomutova Jan Mareš, jako adoptivní otec pandího samce Foxíka, chce přesně to samé, a tak si svou nastávající snachu z říše zvířat přišel do zooparku náležitě proklepnout.

Zatím se mi moc líbí, mohla by to být ta pravá, svěřil se primátor. Za Foxíkem přijela samička pandy červené Himalaya z Francie, spolu by měli založit rodinu. “Zatím se mi moc líbí, má  zaoblené tvary a rozumný výraz. Myslím, že by to mohla být ta pravá,” svěřil se primátor a pandí vnouče by mu udělalo velkou radost. “Předem slibuji, že se do jeho výchovy nebudu příliš plést,” podotkl.

Jak probíhají pandí námluvy?

Pandí námluvy jsou tak trochu ve stylu o nás bez nás. Jinak to ale být nemůže. Himalaya si musí na prostředí chomutovského zooparku nejprve zvyknout, až poté se setká se svým nastávajícím, kterého si tak trochu po vzoru zemí středního východu nevybrala sama.

Fox je v Podkrušnohorském zooparku od loňského roku, kdy byla otevřena expozice pand červených. Svůj domov nyní bude sdílet se svou milou až do doby, než jejich pandě náležitě vyroste. Ať to bude samec nebo samice, čeká na něj velmi ušlechtilý životní cíl. Jakmile dospěje, bude zapojeno do Evropského chovného programu a zachraňovat svůj druh. Na Foxíka a Himalayu čeká šťastný a spokojený manželský život, samice se totiž nevrátí do svého domova ve Francii.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru