Klášterec nad Ohří - Vznik hasičského sboru v Klášterci nad Ohří je spojen s datem 1. ledna 1874 (stanovy schváleny ke dni 18. května stejného roku). Letošní oslavy stočtyřicetiletého výročí od svého založení rozložili klášterečtí hasiči na několik částí, jedna z nich se koná právě zítra na místním fotbalovém hřišti. Její součástí bude také převzetí stuhy na čestný prapor z rukou hejtmana.

hasiciklasterec69

14 – 15 hodin

Kromě slavnostního předání si ale budete moci prohlédnout kompletní hasičskou výzbroj a techniku a dále budete svědky umu modrožlutého mládí. S požárním útokem se vám předvedou hasiči junioři. To vše se bude dít od 14 do 15 hodin.

Z historie SDH Klášterec nad Ohří

Jak bylo hned v úvodu zmíněno, klášterecký hasičský sbor vznikl 1. ledna 1874. Vznik byl vlastně převodem cvičné skupiny boje proti požárům na Městský dobrovolný hasičský sbor.

Novodobá historie sboru dobrovolných hasičů se počítá od roku 1945. V současné době je jednotka požární ochrany města Klášterce nad Ohří podle plošného rozmístění sil a prostředků zařazena do kategorie JPO III, na vyžádání operačním střediskem Ústí nad Labem vyjíždí i mimo svůj hasební obvod.

Do nedávné doby se sbor pravidelně zúčastňoval všech hasičských soutěží mužů a v období let 1991 – 1999 i soutěží žen. Od roku 1994, kdy sbor oslavil 120. výročí svého založení, byl také pravidelným účastníkem Krušnohorské ligy a zpočátku bojoval o přední umístění.

Postupem času a zařazením výjezdové jednotky do poplachového plánu okresu Chomutov na soutěže mnoho času nezbývalo, a tak posledních devět let absolvuje soutěžní družstvo mužů zhruba tři klání za rok. SDH také každoročně pořádá domácí soutěž o Pohár starosty města. (zdroj: http://jsdhklasterec.webnode.cz/o-nas/)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru