Žatec - Sedmapadesátiletý ročník Dočesné se uskutečnil v Žatci. Jde podle pořadatelů o největší slavnosti chmele v Evropské unii. K ochutnání byla piva z více než třiceti pivovarů z Čech, Moravy, Německa i Japonska. Hitem opět bylo focení s chmelovou korunou. Kdo si neudělal podobnou selfie, jako by na žádné Dočesné nebyl.

Dočesná v Žatci. Foto: Oldřich Hájek

Na návštěvníky čekaly tradiční soutěže. Závodili v česání chmele, místní kapela Žatečanka jim pak hrála k tanci s korbelem na hlavě. 

Novinkou pro letošní rok bylo rozšíření programu na nová podia. Z důvodu plánovaných oprav a rozšíření zeleně se scéna z Autobusového nádraží přesunula do prostor již opraveného Letního kina v ulici Vrchlického. Nově byla umístěna hudební scéna na nám. Prokopa velkého u Chrámu Chmele a piva.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru