Chomutov - Perspektivní chovný samec byl do Podkrušnohorského zooparku dovezen z chovné a rehabilitační stanice pražské zoologické zahrady v Dolním Dobřejově. Transport byl realizován před deseti dny, místní prostředí přijímá Maximus celkem bez obtíží.

maximus308

„Blýská se na lepší časy"

„Během převozu nenastaly žádné komplikace. Maximus cestu v transportním vozíku zvládl bez problémů, po krátké aklimatizaci se již začleňuje do skupiny. Společnost mu dělají dvouleté losí samice původem ze Zoo Planckendael. Ty jsme k nám přivezli v loňském roce," vysvětluje zoolog Miroslav Brtnický a ještě doplní, „po otravě a následném úhynu losího páru v březnu roku 2013 se tak v chovu opět blýská na lepší časy. Věříme, že se v budoucnu můžeme těšit na přírůstky."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru