Chomutov – Chomutov může být dalším městem, kde nastane definitivní konec hazardu. Rada doporučila zastupitelstvu schválit vyhlášku, která veškerý bednový hazard, tedy výherní automaty, video/loterijní terminály, ale třeba i kvízomaty zakáže.

automat268

Nezbyde nic

„Snad už tímto krokem dáme Ministerstvu financí jasně najevo (aby přestalo prodlužovat a zpomalovat odebírání licencí na jednotlivé automaty), že hazard v Chomutově nechceme. Touto vyhláškou nebude hazard možný ani na posledních dvou místech, kde byl doposud povolen," vysvětluje primátor Jan Mareš.

„Mimo jiné se zamezí drobné kriminalitě a zneužívání dávek"

Město Chomutov reguluje hazard na svém území dlouhodobě. Provoz výherních hracích automatů se průběžně omezil, Ministerstvo financí je nahradilo video/loterijními terminály. Po tomto rozhodnutí z vyšších míst vydali zastupitelé vyhlášku, která zakazovala reklamu heren a hazard, vyjma čtyř míst, po celém Chomutově. Povolená čtveřice byla později zúžena na pouhá dvě místa, i ta by nyní měla z mapy města zmizet. „Úplný zákaz hazardu by měl zamezit gamblerství a drobné kriminalitě, kterou s sebou přináší, ale také zneužívání sociálních dávek. Touto cestou se vydala i jiná okolní města a občané Chomutova se proti hazardu také vymezili," dodal primátor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru