Kadaň – Královská Kadaň přivítala opět po roce svého panovníka. Den, zvaný „Císařský", proslul daleko za hranicemi města. A stejně, jako se na císaře římského a krále českého těší každoročně tisíce návštěvníků, očekává se dychtivě příjezd nejslavnějšího z rodu Lucemburků také v kadaňském Domově pro seniory.

cisařdomov238

Ve Věžní je to tradice

Královská návštěva Domova ve Věžní stala se již tradicí. „Naši klienti jsou pokaždé ve velkém očekávání. Potřást si rukou s císařem, prohodit s ním pár slov, to se přece nestává každý den," usmívá se ředitelka zařízení Lenka Raadová.

„Takový polštářek jsem potřeboval"

Senioři byli na velký den připraveni, jak se na panovnickou návštěvu sluší a patří. Nechybělo přivítání chlebem a solí, provolání slávy či dárky pro krále a královnu. „Tak takový polštářek mi chyběl. Nyní budu mít důstojné místo pro ukládání své koruny," okomentoval „Otec vlasti" darovaný, ručně vyšívaný polštářek.

„Budu se na vás těšit příští rok"

Ani královská družina ovšem nepřišla s prázdnou. Obyvatelé Domova zhlédli skvělá a vtipná vystoupení šikovných žonglérů, na vlastní oči si prohlédli a sami osahali králem kovaný meč, vyslechli „minikoncert" panovnické kapely a v závěru pohovořili s králem a královnou, od kterých dostali každý květinu. „Rádi jsme vás viděli a rádi vás uvidíme opět příští rok," rozloučil se v závěru císař Karel IV.

VIDEO

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru