Kadaň – Do začátku jednoho z největších hudebních festivalů na severu Čech zbývají pouhé čtyři dny, přípravy vrcholí maximálním tempem. Stejně jako v letech minulých čeká fanoušky a fanynky nálož skvělé muziky. Organizátoři tentokrát s výjimkou jednoho interpreta vsadili vše na domácí scénu, přesto to na kvalitě nijak neubírá. Dámy a pánové, je tady jedenáctý ročník kadaňského Vysmátého léta.

vysmátéléto147

Za dobu dlouhých deseti let pořadatelé přesvědčili, že umí. Nebyly ročníky slabé a silné, pouze výborné a nejlepší. A při pohledu na letošní „startovní listinu" jasně uvidíte, že tomu v sobotu nebude jinak.

Klus, Fanánek, Mig 21

A na co se tedy můžete těšit? Na popovou a rockovou scénu, kdy první bude umístěna standardně v prostoru Špitálského předměstí, druhá pak pod hradem. Veškerá vystoupení na sebe budou jednotlivě navazovat, tudíž nemusíte přijít ani o minutu hudby. Program startuje v deset hodin dopoledne, zahájení se ujme rakovnická formace „Z davu" (rock stage). V průběhu dalšího dne se můžete těšit na takové hvězdy, jakými jsou legendární Visáči, Mig 21, Tomáš Klus, Fanánek se Třemi sestrami, Monkey Business, Sto zvířat nebo jediný zahraniční host Horkýže Slíže (Slovensko).

Dravé mládí

Nejen ostřílení matadoři ale přijali kadaňské pozvání. Od 14 hodin uvidíte mladou a talentovanou zpěvačku Lenny (dcera Lenky Filipové), která má ve své sbírce dvojici ocenění za Objev roku (Český slavík 2013, Anděl 2013). Ještě o hodinu dříve se na pódiu představí neméně talentovaný Adam Mišík (syn Vladimíra Mišíka). I on se může pochlubit obdobným oceněním, v loňském roce obdržel Českého slavíka za Objev roku.

Divokej Bill

O absolutní hřeb a vyvrcholení rockfestu se postará jedinečná folk-rocková kapela Divokej Bill. V jejím festivalovém repertoáru se nachází jak písně z nejnovější desky „15" (např. první singl „Vstávej", „Všema Deseti" nebo „Dolsin", k němuž vznikl i velmi originální videoklip), tak osvědčené hity z desek předešlých („Plakala", „Malování" a další).

Ceny vstupenek

Ještě jste si nestihli koupit lístky? Do pátku 18. července pořídíte vstupenky v rámci předprodeje za 600 korun, seznam prodejních míst najdete zde.

V den konání akce koupíte lístek přímo na místě, zaplatíte za něj o sto korun více, tedy 700.

Držitelé ZTP zakoupí lístek také na místě a to za 350

Další variantou jsou vstupenky V.I.P. Ty si můžete zajistit pouze v síti ticketstream a vyjdou vás na 1350 korun (VIP lístky vám zajistí přístup na V.I.P. tribunu a do V.I.P. stanu kde je pivo a určité nealko zdarma, TV live přenos ze scény a větší sortiment nápojů, možnost potkat účinkující).

Děti do 125 centimetrů mají vstup na akci zdarma

Úplný program

Kadaň, sobota 19. července

Rock scéna

10.00 – 10.50 Z davu; 12.00 – 12.50 Johny Machette; 14.00 – 14.50 Lenny; 16.00 – 16.50 Visací zámek; 18.00 – 18.50 Tomáš Klus; 20.00 – 20.50 Horkýže Slíže; 22.00 – 22.50 Tři sestry

(Pozor, změna oproti oficiálnímu letáku. „Z technických důvodů jsme prohodili vystoupení Tomáše Kluse a Hudby Praha. Tomáš vystoupí na rockové scéně od šesti večer, Hudba na popové od pěti," uvádí pořadatel.)

Pop scéna

11.00 – 11.50 Voxel; 13.00 – 13.50 Adam Mišík; 15.00 – 15.50 Sto zvířat; 17.00 – 17.50 Hudba Praha; 19.00 – 19.50 MIG 21; 21.00 – 21.50 Monkey Business; 23.00 – 23.50 Divokej Bill

Soutěžíme o dvakrát dva lístky

Jak jsme v titulku avizovali, připravili jsme pro vás soutěž o lístky. Hrajeme o dvakrát dva lupeny a podmínky účasti jsou zcela jednoduché. Zodpovědět správně soutěžní otázku (velmi lehkou), odpověď poslat na naši elektronickou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás neusměje štěstí při losování. Uzávěrka soutěže bude v pátek 18.červnence v 12.00 hodin přesně.

Soutěžní otázka

V loňském ročníku lákali pořadatelé fanoušky na dvě hlavní hvězdy festivalu. Napište nám, které to byly...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru