Chomutov – Krajské kolo soutěže Mladý záchranář proběhlo dnes na kopci Doubravka u Teplic. Klání je určeno dětem druhého stupně základních škol, žáci při něm osvědčí své ve škole nabyté znalosti z oblasti ochrany člověka za mimořádných událostí. Soutěže se zúčastnila vždy dvě nejlepší družstva z okresních „bitev", které proběhly na všech územních odborech Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje na jaře letošního roku.

mladyzachranar186

Zdravověda byla těžká

Jednotlivá stanoviště byla vytvořena tak, aby děti využily svých teoretických, ale i praktických znalostí a dovedností. Některá cvičení byla pro děti náročnější a často se při řešení úkolů zapotily. K těm těžším patřila tradičně zdravověda, naopak velmi oblíbené bylo slaňování nebo překonávání příkopu po dvojitém laně.

Jirkov dvanáctý

Všechny děti byly dobře připraveny a družstva soutěž dokončila s dobrými výsledky. Zvítězilo družstvo Základní školy Písečná z Chomutova, druhé skončilo družstvo Gymnázia Roudnice nad Labem a třetí příčku obsadilo družstvo Základní školy Měcholupy. Na dvanáctém místě se umístil druhý zástupce Chomutovska, Městské Gymnázium a ZŠ Jirkov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru