Kadaňsko – Mohutné stroje, řvoucí motory, vzduch nasáklý vůní nafty, ohromující dovednosti šoférů. Lom v Mikulovicích u Kadaně přivítal třetí podnik letošní sezony Truck trialového Mistrovství České republiky a Německa.

trucktitul146

Hvězdná účast

Na start závodu se postavilo sedmatřicet posádek ze všech koutů naší republiky a sousedního Německa. K vidění byly legendární tatry, silné mercedesy, ify, univerzální motorové stroje čili unimogy a dorazil dokonce i Ural 4320. Raritou pak je Šílený Max. „Ano, přesně tak se jmenuje," směje se ředitelka závodu Jana Fickertová vidouc redaktorův udivený pohled. „Je to prototyp, přijel s ním dvojnásobný mistr světa v jízdě s tahačem na přesnost Vladimír Jacháček," doplňuje šéfka závodu.

Opancéřovaná tatrovka

Max ale není jedinou zvláštností mistrovství. „Máme tady například dvě posádky na Tatře 815, těch na podobné závody opravdu moc nejezdí. A pak je tu jedna 813 (Tatra), a ta je celá opancéřovaná. Nemusí mít například ochranný rám, celá kabina je čistý pancíř. Je to vysloužilý raketonosič," vypočítává „specialitky" Fickertová.

„Chtěli jsme nabídnout změnu"

A proč organizátoři zvolili lom u Kadaně? Dlouhé roky jezdily trucky v Krásné Lípě. „Sedm let," upřesňuje ředitelka a vzápětí změnu vysvětlí, „už to tam pro nás bylo jednak malé a také jsme chtěli nějakou změnu. Přece jen, diváci i závodníci tamní prostředí znali jako své boty, chtěli jsme nabídnout něco nového."

Zítra se pokračuje

Nestihli jste se dnes do mikulovického lomu vypravit? Nevadí, závodní klání nabídne i zítřejší neděle. Začíná se v 9 hodin přesně, soutěže v jednotlivých sekcích budou probíhat až do 16.30 hodin.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru