Kadaň – Osudnou se nebohému zvířeti stala jímka o rozměrech 90 x 100 centimetrů a hloubce 3 metry. Na záchraně pracovali hasiči a ošetřovatelé dvě hodiny, bohužel, i přes veškerou snahu kráva nakonec svůj pád nepřežila. Celý případ je o to smutnější, že byla březí.

kráva304

„Kráva bolest nevnímala, spala"

K nehodě došlo dnes dopoledne kolem deváté hodiny na kadaňském statku Jizerka. I pro otrlé hasiče nebyl pohled na v jímce zapadlé zvíře nijak příjemný. „Z díry jí koukala pouze hlava. Museli jsme rozebrat část střechy, aby se k místu mohla dostat hydraulická ruka, s jejíž pomocí jsme zvíře dostávali pomalu ven," popisuje akci velitel kadaňských Městských hasičů Martin Apolen. „Celá práce byla velmi obtížná, bylo nutné postupovat opatrně. Hodně to ztěžoval fakt, že kráva byla v jímce opravdu „zapresovaná" a navázat ji nebylo jednoduché.Naštěstí to alespoň nevnímala, přítomný veterinář ji totiž uspal. "

Po dlouhých dvou hodinách se zvíře podařilo z jeho vězení vytáhnout, mezi záchranáři důvod k radosti ale přesto nebyl. „To vážně ne. Krávu jsme sice nakonec z díry dostali, lékař již ale konstatoval smrt," dodává smutně Apolen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru