Chomutov – Máte rádi historii? Pak si jistě v sobotu 12. dubna nemůžete nechat ujít otevření chomutovských památek, a to dokonce takových, které jsou zrakům veřejnosti běžně nepřístupné. „Otevřené budou všechny kostely, dvě věže, ale i třeba muzeum československého opevnění Na Kočičáku," zve organizátorka Silvie Škubová z kanceláře primátora. V některých památkách je na tento den připravena výjimečná komentovaná prohlídka nebo vernisáž, není-li uvedeno jinak, jsou otevírací časy 9 až 17 hodin a všechny návštěvy budou zdarma.

pamatky114

A kam se můžete vypravit?

V Jezuitském areálu (Palackého ulice) můžete navštívit expozici Oblastního muzea, kostel sv. Ignáce, Městskou galerii Špejchar, galerii Lurago či hvězdářskou věž Oblastního muzea. Posledně jmenovaná bude otevřena od 10 do 16 hodin a na každou celou hodinu je připravena prohlídka s průvodcem.

Starobylá radnice na náměstí 1. máje tradičně nabídne prohlídku kanceláří primátora a náměstka, oratoř slečen s výhledem do kostela svaté Kateřiny a unikátní klenotnici s Tobiášovou legendou. Otevřena bude také Art galerie a expozice oblastního muzea s komentovanou prohlídkou nové expozice a výstavy Josef Opitz v 11 hodin.

Na náměstí se můžete vydat ještě do kostela sv. Kateřiny, kde v 10 hodin proběhne vernisáž výstav - 1/ Pro život kostelů Broumovska a 2/ Necháme to tak?

Bez povšimnutí by neměla zůstat ani Městská věž a kostel Nanebevzetí Panny Marie (13 až 17 hodin), Městské informační centrum, chrám sv. Ducha v Hálkově ulici (10 až 14 hodin), kostel sv. Barbory na Lipské ulici (13 až 15 hodin) a nakonec Muzeum čs. opevnění z let 1936 – 1938 „Na Kočičáku" (10 až 16 hodin).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru