Chomutov – Případ několik měsíců staré vraždy chomutovského Romana Housky opět na scéně. Po nedávné tiskové konferenci (psali jsme zde), kterou s velkou pompou uspořádali ústečtí kriminalisté, většina veřejnosti nechápavě kroutila hlavou. Téměř nikdo (a řadové policisty nevyjímaje) nebyl tehdy ochoten uvěřit tvrzení, že vrah na místo činu zabloudil, že nevěděl, na koho střílí, a že šlo o pouhou shodu náhod. Těmto všem názorům dává tak trochu za pravdu v minulém týdnu na místě činu provedená rekonstrukce, výpověď údajného pachatele začala dostávat trhliny.

tkhouska114„Stále zůstává jeden podezřelý"

„Pátráme po pravém motivu," uvedl pro zpravodajský server idnes vedoucí týmu vyšetřovatelů Martin Charvát, který si i přes jisté nesrovnalosti stojí za původní verzí, „rekonstrukce podle mě vyvrátila řadu nejasností a stále zůstává jeden podezřelý."

Jak to bylo po činu?

O jakých nesrovnalostech je tedy řeč? Například v ohledu manipulace s tělem po vraždě. „Podezřelý říkal a ukazoval, že tělo táhl za ruku. Podle stop na místě činu si ale spíš myslíme, že tělo někdo přenášel. Jenže s ohledem na hmotnost zavražděného by na to museli být dva," vysvětluje pro idnes jeden z vyšetřovatelů. Tuto záležitost ale Martin Charvát odmítl komentovat s tím, že nemůže mluvit o konkrétních detailech.

Další případné rozpory přináší pachatelovo chování po vraždě. Ten sice tvrdil, že v domě byl, ale vůbec nic si z něj neodnesl. Kriminalisté posléze na místě objevili dokořán otevřený trezor, otázkou zůstává, zda z něj něco zmizelo či nikoliv.

Detektor lži ukáže více

O tom, že zadržený muž nešťastný večer v domě Romana Housky byl, není více méně pochyb. Kriminalisté mají doznání, mají vražednou zbraň, mají důkaz v podobě na místě zajištěného DNA. Jak se ale celá věc odehrála opravdu, je tak trochu (dost možná i více) ve hvězdách. Leccos může napovědět detektor lži, jehož testu se podezřelý podrobil ve středu. „Musíme si sednout a informace z detektoru teprve vyhodnotit. Výsledek bude možná až v pondělí," poznamenal pro server idnes Charvát.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru