Klášterec nad Ohří / Karlovy Vary – Případ, jakých se týdně děje více než dost. Krádeže pohonných hmot nejsou bohužel ničím výjimečným, tato kauza se ale přesto liší. Zloděje dopadl policejní pes Ethor a vůbec se s ním nemazlil. Své tesáky zaryl přímo do jeho zadnice.

Ethor74První byla Scania...

Na lup nafty se devětatřicetiletý muž z Klášterce nad Ohří vydával na Karlovarsko. V prvním případě měl 26. února, pěkně pod rouškou tmy, ukrást na odstavném parkovišti z nákladního vozidla Scania 260 litrů za necelých devět tisíc korun.

...odnesl to i Mercedes...

Podruhé si Klášterečák zajel pro naftu o měsíc později (28. března), opět do Varů a opět na odstavné parkoviště. Změnil pouze značku, tentokrát vybral Mercedes. Vyčíslená škoda, 550 litrů, což i s poškozeným víčkem činí necelých šestnáct tisíc korun.

...potřetí zakročil „komisař" Ethor

Povzbuzen úspěchem a vlastní nepolapitelností na nic nečekal a na Karlovarsko vyrazil ještě týž měsíc, 31. března. Na parkovišti u odbočky na Hůrky (silnice 1/6 směrem od Prahy) zvolil Mana, vypáčil víčko, nepočínal si ale moc opatrně a vzbudil v kamionu spícího řidiče. Vzal tedy nohy na ramena, na přivolanou policejní hlídku a hlavně služebního psa Ethora ovšem nevyzrál.

Pes se nijak nerozpakoval

„Pes ihned na místě zachytil stopu, kterou sledoval směrem od silnice do hustého porostu asi jeden kilometr, kde označil ukrytý mobilní telefon. Po prozkoumání terénu nalezl i ukrytého pachatele. Podezřelý se snažil služebního psa odehnat a udeřit, na což pes reagoval zákusem do hýždí," popisuje situaci policejní mluvčí Zuzana Týřová a dodává, „za své jednání hrozí devětatřicetiletému podezřelému muži až dvouletý trest odnětí svobody."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru