Kadaň – To, co se generálnímu manažerovi Pirátů povedlo před pár měsíci v Chomutově (přidělení mimořádné dotace ve výši 10 milionů), v Kadani zatím nevychází. A ačkoliv žádost SK Kadaň o navýšení příspěvku na hokejovou mládež ve výši 1,3 milionu korun (pouze pro sezonu 2014 – 2015) rada města před pár dny doporučila, na její dnešní projednání zastupitelstvem nedošlo. „Žádost jsme odložili na příští zasedání," uvedl bez dalšího vysvětlení starosta města Jiří Kulhánek.

„Musíme doložit více podrobností"

Předseda představenstva Sportovního klubu Kadaň Jaroslav Veverka reagoval na náš dotaz o poznání sdílněji. „Zastupitelé chtějí doložit více podrobností ohledně rozpočtu," říká hokejový boss a pokračuje, „jejich argumenty chápu. Dobře rozumím tomu, že vedení města chce důsledně vědět a vidět, kam peníze půjdou."

„Věřím v úspěšný konec"

Pro kadaňský hokejový klub je to v krátké době druhý neúspěch. Před časem totiž žádal o podobnou dotaci, tehdy byla její výše pět milionů. Neuspěl, částku snížil a vše už vypadalo vcelku nadějně. Rada novou žádost doporučila, přesto se o ní dnes nakonec nejednalo. „Zklamání? V žádném případě. Jak jsem řekl, rozhodnutí vedení rozumím. Samozřejmě dodám potřebné údaje a věřím v úspěšný konec," komentuje ještě dnešní překvapivý obrat Veverka.

Na dotace jde téměř 2,5 milionu

A jak dopadlo jednání o poskytnutí dotací sportovním klubům? V tomto případě proběhlo vše dle očekávání, zastupitelstvo schválilo návrhy rady města a odsouhlasilo vše beze změn. Město tak rozdá na dotacích na činnost 2 480 000 korun.

Kolik pro koho

1/ SK Kadaň (hokej) – 800 000 Kč; 2/TJ DNT Kadaň (vodní slalom) – 55 000 Kč; 3/TJ Vodní sporty Kadaň (rychlostní kanoistika) – 180 000 Kč; 4/SK Hockey Club Kadaň ( pozemní hokej) – 160 000 Kč; 5/ Karate klub Kadaň (karate) – 100 000 Kč; 6/ FBC DDM Kadaň (florbal) – 230 000 Kč; 7/ SK Kosagym Kadaň (kickbox) – 100 000 Kč; 8/ Fotbalový klub Tatran Kadaň (fotbal) – 485 000 Kč; 9/ FC Betis Kadaň (futsal) – 120 000 Kč; 10/ Judo Kadaň (Judo) – 100 000 Kč; 11/ Tenisový klub Kadaň (tenis) – 100 000 Kč; 12/ Atletika Kadaň (atletika) – 50 000 Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru