Chomutov – V době, kdy florbalový klub FbC 98 Chomutov má prvního odchovance v národním týmu, "A" tým a ženy bojují o postup do 1. ligy, "B" tým mužů o postup do ligy třetí, junioři o udržení extraligové příslušnosti a dorostenci hrají pravidelně nejvyšší soutěž, přichází dlouho očekávaná zpráva. Radní podpořili zařazení florbalu na seznam podporovaných sportů!

florbaldotace„Máme téměř 300 členů"

Bez jakékoliv nadsázky se dá říci, že v současné době patří florbal mezi největší a nejpopulárnější sporty v našem městě. „K dnešnímu dni sdružuje klub FbC 98 téměř 300 členů, z nichž převážná většina jsou děti a mládež. Výsledky máme více než dobré, muži, junioři i dorostenci hrají stabilně celostátní soutěže, mládež pak působí v nejvyšších krajských ligách," říká florbalový předseda Petr Novotný a pokračuje, „město Chomutov podporuje činnost klubu od jeho samého počátku, s ohledem na radikální rozvoj tohoto sportu během posledních let však přišla doba zahájit další jednání o způsobu podpory v následujících letech."

Klub potřebuje jistotu

Posledních sedm let klub trpělivě pracuje na své koncepci, založené na kvalitní práci s mládeží a postupném plnění sportovních cílů. Pečlivou každodenní prací se z bezvýznamného „týmu" regionální úrovně stal s patnácti soutěžními družstvy jedním z největších v Čechách. Je logické, že aby mohl zodpovědně a důstojně reprezentovat město Chomutov v nejvyšších soutěžích a nadále pokračovat v kvalitní výchově mladých hráčů, nutně potřebuje více jistoty v ohledu finanční stability.

Od rady jde návrh na 675 tisíc

„Se zástupci města probíhala několik měsíců věcná a korektní jednání, výsledek je více než dobrý. Chomutovští radní na svém nedávném zasedání florbal podpořili a doporučili jeho zařazení na seznam podporovaných sportů," hodnotí spokojeně předseda.

Ačkoliv v tuto chvíli není ještě nic definitivní a návrh rady musí projít zastupitelstvem, když vše dopadne jak má, mohou se florbalisté těšit na příspěvek v řádu několika set tisíců korun. O finální podobě celkové částky se rozhodne již toto pondělí, rada doporučila zastupitelům dát florbalu 675 000 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru