Ústí nad Labem / Chomutov„Podle dosavadních výsledků vyšetřování šlo s největší pravděpodobností o náhodné setkání dvou osob, které k sobě neměly žádný vztah, neznaly se, a které skončilo smrtí pana Housky," uvedl na dnešní policejní tiskové konferenci vedoucí 1. oddělení obecné kriminality Martin Charvát.

tkhouska

"Na stopu nás přivedl paralyzér a DNA"

Jak přesně se celý příběh z 18. listopadu seběhl, policie zatím nezveřejnila. „Nezlobte se, detaily zatím s ohledem na další vyšetřování uvádět nebudeme," říká major Charvát a pokračuje, „k případu můžeme uvést tolik, že obviněný je muž středního věku, pocházející z Teplicka. Poprvé jsme se s jeho osobou setkali 8. ledna, od 20. ledna se pro nás stal podezřelým číslo jedna. Tehdy přišly výsledky z provedené odborné expertízy na místě činu nalezených vzorků DNA. Od tohoto okamžiku se veškerá činnost policie soustředila k jeho usvědčení. Co se týká dalších nalezených důkazů, ty zatím nebudeme komentovat, zveřejnit můžeme snad jen poměrně drahý paralyzér, u kterého lze uvést, že měl s případem a vyšetřováním velkou souvislost."

Vrah nevěděl, na koho střílí

Policisté se na tiskové konferenci vyjádřili také k různým spekulacím a motivu. „Celý tento příběh měl banální historii. Nic nenasvědčuje politickému motivu, setkání nebylo plánované. Podle výpovědi obviněného on sám dokonce ani nevěděl, na koho střílí. To zjistil až v dalších dnech z médií," vysvětluje státní zástupce Jan Jakovec a dodává, „doznáním muže pro nás případ samozřejmě nekončí, vyšetřování bude i nadále pokračovat a určitě nemůžeme čekat, že bude uzavřeno během dvou, tří týdnů."

Vrah se přihlásil sám

Policie také potvrdila zprávu, že se podezřelý muž přišel „udat" sám. „Obviněný se skutečně přihlásil sám, nutno ale dodat, že jsme ho delší dobu sledovali a volili jsme variantu případného zatčení. Nakonec jsme podezřelého obeslali s předvoláním pro doplnění jistých informací, a on sám, v tomto případě je potřeba uvést, že se jedná o poměrně inteligentního pachatele, přišel, zbraň odevzdal a rovnou se k činu doznal," popisuje stav náměstek krajského policejního ředitele Bohumil Kotas. „Spekulace, které proběhly médii o tom, že by se jednalo o nastrčenou osobu, považujeme za liché. Jsme si jisti, že pachatele máme, při mužovo výpovědi padly věci a detaily, které může vědět a znát pouze sám vrah."

VIDEOZÁZNAM Z TISKOVÉ KONFERENCE POLICIE:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru