Jirkov – Moderní stránky svěžího vzhledu spustil včera Městský úřad v Jirkově. Nový web zaujme barvami městského loga a přehledností, uživatelé uvítají také novinky, z nichž lze na úvod zmínit například možnost poslechnout si text stránek či zvětšit písmo.

jirkovstranky

Responzivní design znamená automatické přizpůsobení

„Současná správa webu bude pro úředníky jednodušší, aktualizovat totiž budou moci vše sami hned a nebude nutné čekat na zásah administrátora, jak tomu bylo u některých věcí dosud," vysvětluje další rozdíl tajemnice městského úřadu Viera Avakjanová. Dodavatelská firma kromě poradenského servisu také nabízí právní servis, kdy sleduje nové předpisy a novely, jež pak zavádí i do stránek. Jirkovské www stránky jsou v responzivním designu, což znamená, že se jejich vzhled automaticky přizpůsobuje zařízení, pomocí kterého na ně občan přistupuje – mobil, tablet, notebook, osobní počítač.

Maximum informací na jedné stránce

Rozšířena je sekce „Městské policie", kde je dokonce i seznam vybavení strážníků a fotografie (čtečka čipů, minikamera, dalekohled a další). Záložka „Sociální služby" je nyní koncipována zcela jinak a je také důkladně rozpracovaná, určitě stojí za to si to prohlédnout. Velmi praktický přehled o zdravotnictví v Jirkově, kde je seznam lékařů na poliklinice a rozpis jejich ordinačních hodin, zůstává, navíc přibyla i kolonka Lékařská pohotovost.

„Účelem našeho webu je, aby na něm občané našli maximum informací nejen ze samosprávy a vedení města, ale i pro všední život," komentuje webovou změnu jirkovský starosta Radek Štejnar.

Seniorský modul

Jako užitečná pomůcka slouží modul (nejen) pro seniory, který zobrazuje mapu stránek přehledně a s velkými ikonkami. „Pokud by občané tápali, kde co najít, mohou použít tento modul kliknutím vpravo na obrázek brýlí," dává praktický tip úřednice Gabriela Tenková, která má webové stránky na starosti.

Mapy, data, úřady, akce

Nově je na webu geografický informační systém, v němž se v digitální mapě zobrazují různá data a kde lze kombinovat mapové podklady. Zrychluje se tak vyhledávání parcel, čísel popisných, orientačních apod. Návštěvníci webových stránek jistě uvítají záložku „Vyřizuji na úřadě", kde mají pohromadě veškeré potřebné informace pro jednotlivé úkony. V záložce „Aktuality - Volný čas" jsou přehledně akce chystané a již proběhlé, v Informačním servisu jsou Jirkovské noviny, tiskové zprávy, dotační projekty, veřejné zakázky, výběrová řízení...

Nechybí ani německá a anglická mutace

Zachován zůstává jmenný seznam zastupitelů včetně fotografií, popis odborů úřadu včetně seznamu pracovníků, vše tak, jak byli dosud uživatelé zvyklí. Součástí je také interaktivní turistická mapa, fajnšmekři jistě ocení i možnost poslat jakoukoliv fotografii z fotogalerie jako elektronickou pohlednici, nebo najít si na stránkách města umístění bankomatů. Stránky jsou v anglické a německé mutaci, do budoucna se počítá i s překladačem kalendáře akcí, aby měli turisté možnost dozvědět se více o kulturních akcích v Jirkově.

Na nový web města Jirkova se můžete podívat zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru