Chomutov - Mírná zima dovoluje pracovníkům Technických služeb vykonávat činnosti pro toto období méně obvyklé. V lednu se pustili do kácení, prořezávání a dokonce i pletí. „V tomto období se většinou zaměřujeme na boj se sněhem či námrazou, letos ale takových dní není mnoho, proto se věnujeme péči o rostliny a dřeviny," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

stromycv

Nejzvláštnější činností v lednu je pletí plevele. Ten začal růst ve vázách na Husově náměstí, pracovníci provozovny Veřejné zeleně jej proto museli vytrhat. „Kromě toho můžeme prořezávat keře tam, kde si o to zažádali obyvatelé města. Naposledy to bylo v ulici Matěje Kopeckého nebo na Školní pěšině," říká vedoucí provozovny Veřejné zeleně Daniel Voborník. V lednu se také pokácely tři habry na Štefánikově náměstí, nyní přišly na řadu lípy v Gutenbergově ulici.

Likvidace černých skládek

Současnou hlavní činností je zajištění čistoty ve městě i jeho okolí, v ulicích se sbírá komunální odpad a minulý týden se pracovníkům Technických služeb podařilo zlikvidovat dvě černé skládky. Jedna byla v lokalitě Alešovy a druhá Jirkovské ulice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru