Chomutovsko – Když se někde stane něco velkého, okamžitě se o tom píše. Dnes a denně ale kriminalisté řeší i spoustu „menších" věcí. A přeci o tu „mediální slávu" tyto drobné lupiče, výtržníky, přestupkáře a zloděje nepřipravíme. Pojďme se nyní společně podívat na pár prohřešků, které policisté řešili tento týden...

policieilustracni11

Vybráno z policejní svodky - pondělí

Hora sv. Šebestiána - Rekreační objekt v obci Hora sv. Šebestiána navštívil nezvaný host. Přes bývalý chlév se dostal do obytné části a na místě sebral, co mu přišlo pod ruku. Majitel přišel o lopatky na uhlí, plastovou vaničku, vodovodní kohoutek, měděný kabel, závěs, slaměnou ošatku na ovoce, lampičku, kuchyňské hrnce, porcelánové hrnečky, chlebník, sošku ledního medvěda, elektromotor, zářivky, hrábě, lopaty a další věci. Celkovou škodu vyčíslil na 24500 korun.

Klášterec nad Ohří - Z výtržnictví je podezřelý 28letý muž z Klášterce nad Ohří. V podnapilém stavu slovně a fyzicky napadal občany procházející Královéhradeckou ulicí. Snažil se je udeřit pěstí a pokřikoval na ně vulgární výrazy. Po zadržení byl muž podroben dechová zkoušce, která prokázala, že je pod vlivem alkoholu. Nadýchal 3,39 promile.

Rokle - Teprve 18letá řidička bourala s vozidlem Škoda Fabia poblíž obce Rokle. Na silnici pravděpodobně nezvládla řízení, dostala smyk, vjela do protisměru mimo komunikaci, následně narazila do dvou stromů a nakonec se vozidlo převrátilo na bok. Řidička naštěstí utrpěla pouze lehká zranění. Na místě nehody provedli policisté dechovou zkoušku, která prokázala, že mladá řidička požívala před jízdou alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,66 promile. Na vozidle vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun, dalších pět tisíc korun pak vznikla škoda na stromech.

Úterý

Chomutov - Hasiči zasahovali v domě na Kadaňské ulici v Chomutově. V sobotu si zde obyvatelka jednoho z bytů zapálila svíčky na adventním věnci. Když svíčky dohořely, chytil od ohně věnec a následně se požár rozšířil i na ubrus na stole. Nájemnice musela být převezena na ošetření do nemocnice, neboť se nadýchala kouře, nikdo jiný zraněn nebyl.

Chomutov - Na návštěvu chomutovského baru nebude rád vzpomínat muž z okresního města. Vlastní neopatrností totiž přišel o hotovost. Bundu si po příchodu odložil přes opěradlo židle a zapomněl, že má v náprsní kapse peněženku. V době, když se vzdálil od stolu, neznámý lapka peněženku sebral. Osobní doklady a peněženku následně našel, hotovost ve výši 8 tisíc korun však chyběla.

Vejprty - Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si převzal 27letý muž z Vejprt. Již delší dobu si neplní vyživovací povinnost na své dvě nezletilé děti tím, že jejich matkám nezasílá řádně výživné. Tato povinnost mu vyplývá z rozsudku Okresního soudu Chomutov. Na výživném dluží 52 tisíc korun.

Středa

Kadaň - Krádež dřeva vyšetřují policisté z Kadaně. Zástupce poškozené společnosti oznámil, že neznámý pachatel odvezl složené dřevo, uložené v lesním prostoru u silnici 1/13 ve směru na Kadaň. Krádeží buků a dubů vznikla škoda ve výši 13 tisíc korun. Pátrání po pachateli bylo zatím neúspěšné.

Chomutov - Do obchodního domu v centru města zavítal 23letý muž z Mostu. V jedné prodejně si vybral značkovou pánskou sportovní soupravu za 1800 korun, kterou odcizil. Radost z lupu mu překazila policejní hlídka, která muže zadržela. Při vyšetřování bylo zjištěno, že to není jeho první protiprávní jednání. Za obdobné jednání si vyslechl rozsudek před Okresním soudem Plzeň v březnu 2012. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.

Čtvrtek

Chomutov - V červnu loňského roku převzal 46letý Chomutovák od poškozeného – cizince, hotovost v celkové výši 99 tisíc korun. Na základě ústní domluvy měl pro něj zakoupit vozidlo Škoda Octavia. Auto však do současné doby nekoupil, svěřenou finanční hotovost nevrátil a peníze použil pro vlastní potřebu. Obvinění ze zpronevěry si muž již převzal, stíhán bude na svobodě.

Chomutov - Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který poškodil fasádu domu na náměstí Dr. Beneše. Fialovou barvou nastříkal na vnější část domu různé symboly a nápisy. Jejich odstranění bude stát nejméně 6200 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z poškození cizí věci.

Kadaň - Až dva roky za mřížemi hrozí v případě odsouzení 51letému muži z Kadaně. Místní kriminalisté ho obvinili z trestného činu zanedbání povinné výživy. Téměř dva roky si neplní svoji vyživovací povinnost na nezletilého syna. Matce neposílá řádně výživné a dluží hotovost ve výši 36 tisíc korun. Obvinění si převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.

Pátek

Jirkov / Otvice / Drmaly - 43letý Jirkovák využil skutečnosti, že se zahrádkáři vracejí na zimu do svých domovů a altány zůstávají bez dozoru. Od října postupně navštívil zahrádkářské kolonie v Otvicích, Drmalech a Jirkově. Vnikl do sedmi zahradních domků, ale většinou pouze všechno prohledal a nic nesebral. Z jedné zahrádky v Otvicích však odcizil pánské horské sjezdové kolo, LCD televizor, přenosné DVD a další věci. Majitelům vznikla celková škoda za 62 tisíc korun. Obvinění z pokusu krádeže, krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci si již převzal.

Chomutov - Na sídlišti Březenecká se kdosi vloupal do komory v mezipatře panelového domu. Majitelé přišli nejen o dětské jízdní kolo, ale i o krabici s nafukovacím skákacím hradem, mikrovlnnou troubu, několik balení dlažby, stropní desky a další věci. Celková škoda se vyšplhala na téměř 9500 korun.

Jirkov - Až na tři roky ve vězení může v případě odsouzení skončit 36letý muž z okresního města. Jirkovem projížděl s vozidlem v době, kdy má uložený zákaz řízení všech motorových vozidel. Zákaz vyslovil Okresní soud Liberec a skončí až na podzim příštího roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru