Chomutov – 136 tun komunálního odpadu z běžných kontejnerů, velkoobjemových kontejnerů a odpadkových košů, 6 tun plastu a 8 tun papíru z nádob na separovaný odpad. Takové je bilance vánoční bilance chomutovských Technických služeb. S odpadem bojovaly každý den posádky 2 multicar, 2 avií a 7 velkých svozových vozů.

Desítky tun odpadu navíc

Při mimořádných svozech odpadu se na skládku dostane o několik desítek tun odpadu více než při svozech ve všedních dnech. „Kdyby Technické služby nevyjížděly svážet odpad o vánočních svátcích, ulice by zaplavily krabice od dárků, staré spotřebiče i množství zbytků jídel. S tunami navíc, by se pak Technické služby při běžných svozech jen těžko potýkaly," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

Strážníci nemuseli zasahovat

V minulosti se stávalo, že kvůli špatně zaparkovaným autům nemohli pracovníci Technických služeb vyvézt kontejner, čímž se značně komplikovalo udržení čistoty v okolí. Letos bylo dopředu avizováno, že se o průjezdnost v užších uličkách na sídlištích postará městská policie. „V letošním roce jsme žádné takové problémy neměli, všechny kontejnery se vždy podařilo vyvézt a strážníci tak nikde nemuseli zasahovat," říká vedoucí provozovny Svozu odpadu Samir Kharboutli.

Na řadu přichází vánoční stromky

Technické služby se po začátku roku chystají na ještě jeden nápor. Tím budou vánoční stromky. I v tomto případě by ale mělo vše probíhat bez větších problémů. Velkoobjemové kontejnery budou přistavené na všech čtrnácti pevných stanovištích od čtvrtka 2. ledna do pátku 10. ledna. Výjimkou bude kontejner v Nových Spořicích, ten nebude stát na pevném stanovišti, ale na parkovišti mezi panelovými domy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru