Chomutov – I přes občasné menší obavy nedávný počin chomutovského dopravce vyšel. Přechod ze starých jízdních řádů na nové se obešel bez zmatků a problémů. Dopravní podnik po několika dnech fungování nových trolejbusových linek hodnotí situaci kladně.

Problémy se musí konkretizovat

„Někteří lidé si změnu chválí, některým se nezamlouvá. Pokud se na nás klienti obrátí s konstruktivní kritikou, zabýváme se jí. Pokud ale kritizují nekonkrétně slovy ´je to hrozné´ a podobně, nevíme, co řešit," uvedl ředitel Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova Jiří Melničuk.

Dopravce se snaží pomoci

První den, kdy začaly nové jízdní řády platit, se obešel bez komplikací. „Od rána jsem byl v terénu a žádné zmatky jsem nezaregistroval, což mi potvrdili také řidiči," uvedl ředitel divize MHD Václav Záveský.  Cestujícím, kterým nevyhovuje spojení, se snaží dopravní podnik pomoci a vyhledat optimální možnost.

Změna přinesla větší počet spojů

Dopravní podnik změnil jízdní řády trolejbusových linek, aby cestujícím zajistil větší počet spojů a lepší dopravní obslužnost. Došlo také k přečíslení linek a zavedení pravidelných časových intervalů příjezdů trolejbusů.

Svůj spoj si mohou lidé najít v aplikaci na webových stránkách www.dpchj.cz nebo www.zmenamhd.cz. Tam najdou i další potřebné informace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru