Chomutovsko – Dopravní podnik připravil stejně jako vloni horské autobusy určené pro lyžaře, snowboardisty nebo turisty. Takzvané skibusy budou na Klínovec a Boží Dar jezdit o víkendech, svátcích a vybraných dnech až do konce března. „Autobusy vyjedou vždy ve stanovený čas bez ohledu na počet cestujících," slibuje ředitel Dopravního podniku Chomutova a Jirkova Jiří Melničuk.

Odjezd po sedmé ráno

Skibusy budou vyjíždět z autobusového nádraží v Jirkově v 7.20 hodin, poté zamíří do Chomutova, Kadaně, Klášterce nad Ohří, na Klínovec a Boží Dar. Odtud se cestující dostanou stejnou trasou zpět v 16 hodin.

Jízdné platí tam i zpět

Jízdenka z Jirkova a Chomutova stojí pro dospělého 70 korun, děti od šesti do patnácti let zaplatí 35. Do šesti let je doprava zdarma. Z Kadaně a Klášterce nad Ohří pak stojí jízdenka 50 korun pro dospělého a 25 korun pro dítě. „Jízdenka platí i pro cestu zpět. Přeprava lyží a snowboardových prken je zdarma, ale musí být v obalu," upřesnil ředitel linkové a zájezdové dopravy Milan Toms.

Autobusy do hor jezdí každý víkend, státem uznaný svátek a mimo to ještě 23., 27. a 30. prosince, 2. a 3. ledna a od 3. do 7. února. Na Nový rok skibusy nevyjedou.

Více informací mohou cestující získat na telefonním čísle 474651414, 777792314 nebo 777792312.

Jízdní řád

Jirkov - Boží Dar - 7.20 Jirkov, autobusové nádraží, stanoviště číslo 2, 7.50 Chomutov, autobusové nádraží, stanoviště číslo 1, 8.20 Kadaň, autobusové nádraží, 8.40 Klášterec nad Ohří, autobusové nádraží, 9.30 Klínovec, parkoviště Nástup, 9.45 Boží Dar, celnice

Boží Dar – Jirkov - 16.00 Boží Dar, celnice, 16.15 Klínovec, parkoviště Nástup, 17.05 Klášterec nad Ohří, autobusové nádraží, 17.25 Kadaň, autobusové nádraží, 18.00 Chomutov, autobusové nádraží, stanoviště číslo 1, 18.15 Jirkov, autobusové nádraží, stanoviště číslo 2

Doba příjezdu do cílové stanice je z důvodu klimatických podmínek pouze orientační

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru