Chomutov – Chomutovská Městská policie vyhlásila boj nočním živlům. Bezdomovci, opilci či výtržníci, kteří pod rouškou tmy nabývají na síle, by se měli připravit na rázný odpor. Strážníci zřídili speciální noční hlídky.

Administrativu zařídí deňáci

„V rámci reorganizace Městské policie jsme zřídili takzvané zásahové skupiny, které budou sloužit pouze noční směny. Právě v noci totiž bývají často vyhrocené problémy, které budou strážníci ze zásahových skupin připraveni adekvátně vyřešit," uvádí velitel Městské policie Chomutov Jan Řehák. „Skupina bude oproštěna od nadbytečné administrativy. Úkoly, vyžadující spíše tento typ úkonů, na sebe převezmou strážníci z denních směn. To zajistí, aby hlídky byly v ulicích v podstatě celou noc," dodává Řehák.

„O problémech víme, proto je řešíme"

Strážníci zařazení do zásahových skupin budou mít zvýšený výcvik asertivity, fyzické zdatnosti a taktiky zásahu. "Ze zkušeností víme, a sami obyvatelé nám to při setkáních potvrzují, že život ve městě nejvíce znepříjemňují opilci, vracející se z restaurací nebo bezdomovci spící na místech, kam se poté lidé bojí vejít," říká ředitel strážníků Vít Šulc.

Důraz a efektivita

Dalším s velkých problémů je společné soužití s nepřizpůsobivými obyvateli města a ničení majetku vandaly. Často dochází k situacím, kdy si opilí či nepřizpůsobiví lidé ze stávajících zasahujících hlídek nic nedělali, někdy se na ně dokonce pokusili zaútočit. Nyní by tedy všemu měla být učiněna přítrž. Vybraní členové skupin budou v nočních hodinách převážně v terénu, jejich prací bude dohled nad veřejným pořádkem a řešení situací bude z jejich strany důrazné a velmi efektivní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru