Chomutov – A je to tady. Na chomutovském náměstí 1. máje se po roce opět rozzářil nádherný vánoční strom, neklamné to znamení blížících se svátků. Podívat se a oslavit začátek adventu přišly tisíce lidí, tři týdny plné zábavy mohou začít.

Nekončící program

Vánoční náměstí. I tak bychom mohli nazvat prosincové centrum města. Akce bude střídat akci, zábava nebude brát konce. „Přes tři týdny se budou moci Chomutované i návštěvníci města těšit vánoční atmosféře na náměstí 1. máje. Budou zde stánky s vánočním zbožím a dobrotami, vystoupení profesionálů i amatérů, městské výzdoby, jízdy Lokálkou Amálkou, výstavy, čerti, Ježíškova pošta, zvonička štěstí nebo adventní koncerty," zve k návštěvě primátor města Jan Mareš.

Na své si přijdou příznivci hudby, divadla, tance, ale i třeba zábavných pořadů. Víkendy budou velkolepější, spousta pohádek, ale také třeba i dechovka, country, big beat a další hudební styly. Ve všední dny se o program na náměstí většinou postarají chomutovské školy, školky a spolky.

Jů a Hele, Lunetic nebo třeba Poutníci

Především dětem jsou určené pohádky a vystoupení známých postaviček jako je Jů a Hele, Šmoulování nebo pohádka Evy Hruškové a Jana Přeučila Čert a Káča. Pro ty odrostlejší pak vystoupení dvojice Náhlovský, Mladý, dále Lunetic, Třasák, ale třeba také křest CD skupiny Poutníci nebo vystoupení skupin Big Band Zdenka Tölga, Album, Úlet, Makovec, BlueKIWI nebo dvou dechových orchestrů. „Vybere si opravdu každý, program je připravený pro všechny generace. Navíc, v Chomutově máme krásnou tradici, že s námi na přípravách spolupracují nejen dospělí a profesionálové, ale i mládež a děti," říká primátor. Pomáhají s programem, ale třeba děti z chomutovských mateřských školek navíc každoročně zdobí vánoční stromečky na náměstí, školy zase jednotlivá okénka v adventním kalendáři.

Čerti v knihovně, výstava v Domečku

Chomutovské Vánoce nebudou ale jen na náměstí. Letos k nim například přibude vánoční výstava Domečku v Rytířském sále radnice, Čertovské sklepy v knihovně nebo Vánocům věnovaná výstava v muzeu v domě Jiřího Popela, a samozřejmě i tradiční adventní koncerty pěveckých sborů v kostele svatého Ignáce.

Na Štědrý den bude Jakub Jan Ryba

Po celé tři týdny budou otevřené stánky na náměstí denně od 9 do 18 hodin, ve všední dny s programem od 16 hodin, o víkendech již od dopoledne. Na Štědrý den už na náměstí nebudou trhy, ale od 11 do 15 hodin atraktivní živý betlém Jaroslava Stejného. Večer pak zakončí tradiční půlnoční Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v kostele svatého Ignáce.

Pohlednice, hrníčky a kalendář

Město Chomutov k příležitosti adventu vydalo krásné pohledy s vánočními motivy a ve stánku Ježíškovy pošty budou k prodeji i s novými kalendáři. Zároveň zde budou k dostání vánoční hrnečky s motivem města. Návštěvníci trhů je budou moci zakoupit i přímo s nápoji u ostatních stánků, jak je to zvykem v blízkém Německu. „Advent je období očekávání vánočních svátků, proto z hektických dnů a spěchu před Vánoci přijďte se svými blízkými na náměstí, zastavte se a setkejte se s přáteli u klobásy a svařáku za doprovodu vánočních koled a načerpejte zde dobrou náladu, atmosféru a síly. Přeji vám všem krásné nejen Chomutovské Vánoce," dodává primátor Mareš.

O vánočním programu se více dozvíte v našem přehledu divadelních představení a koncertů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru