Chomutov / Hora sv. Šebestiána – Chomutovští celníci si připisují další cenný zásah, v uplynulých dnech uzavřeli případ s krycím názvem „Holič". Výsledkem několikaměsíční práce bylo zajištění zboží v hodnotě sedmi milionů korun.

Cigarety po desítkách tisíc

Textil, lihoviny, tabák, cigarety, CD a DVD. To, a mnoho dalšího zajistili celníci při domovní prohlídce v obci Hora svatého Šebestiána. Kontrola to nebyla namátková, aktivity podezřelého muže (podle našich informací vietnamské národnosti) sledovali správci daní po několik měsíců. Při revizi pak objevili 71 kilogramů tabáku určeného ke kouření a 45 620 kusů nezdaněných cigaret různých značek. Stát by jejich případným prodejem přišel na daních o téměř 300 tisíc korun.

Překvapení na toaletě

Další překvapení na celníky ale ještě čekalo.  Ve volně přístupných společných prostorách, označených jako WC, našli kromě 48 litrů nezdaněných lihovin také 2 551 kusů textilních výrobků, 755 kusů CD a DVD nosičů s hudební a filmovou produkcí, 468 párů obuvi a 177 kusů kabelek, batohů a hodinek, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušování práv majitelů dotčených ochranných známek a práv autorských. Hodnotu zajištěného zboží v cenách originálních výrobků odhadli celníci na téměř sedm milionů korun. Zda i toto zboží patří podezřelému muži, se celníkům nepodařilo zatím prokázat.

Tři roky natvrdo

Po vypracování odborných vyjádření k zajištěným tabákovým výrobkům bude celá věc předána vyšetřovateli Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání muže, kterému v případě prokázání viny ze spáchání přečinu porušování předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, hrozí trest odnětí svobody v délce tří let nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru