Chomutov – Technické služby města Chomutova představily vozový park určený k zimní údržbě, ten čítá jednatřicet strojů rovných. „Zima může začít. Vozy a stroje jsou v dobrém technickém stavu, sklady plné posypové soli, drť a písek zajištěn," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

Multikáry, traktory a malotraktory

Pro údržbu chodníků je určeno šest multikár, pět z nich s čelní radlicí i sypačem. O vozovky se postarají čtyři velké sypače. Boj se sněhem i námrazou letos dále povede šest traktorů se zadními závěsnými radlicemi, jeden s radlicí čelní šípovou a čtveřice malotraktorů.

Nová posila na chodníky

Hromady bílé nadílky z chodníků, silnic, parkovišť, lávek či stezek budou na korby pěti náklaďáků dávat čtyři nakladače. Kontrolu sjízdnosti komunikací bude zajišťovat pracovník v dispečerském voze. „Do vozového parku pro zajištění zimní techniky přibyl nový traktor Zetor Proxima plus 110 s čelní šípovou radlicí, který najde uplatnění zejména při odklízení sněhu z parkovišť a větších prostranství. Dále bylo pořízeno nové vozidlo Multicar M31 4x4  na údržbu chodníků," informoval provozně technický náměstek Miroslav Šulta.

V případě extrémních návalů sněhu jsou Technické služby opět připraveny využít služeb externích firem. Jejich pomoc se v minulosti osvědčila hlavně při uklízení parkovišť.

Neudržované úseky na webu

Na stránkách www.tsmch.cz lidé najdou informace také o úsecích, které v zimě nejsou udržované. Seznam je v dokumentu Plán zimní údržby 2013/2014. Tam jsou také rozepsané lhůty údržby jednotlivých úseků a kontakty na zodpovědné pracovníky.

112 km silnic, 162 km chodníků

Technické služby se v Chomutově starají o sjízdnost sto dvanácti kilometrů silnic, zabezpečují také schůdnost chodníků v celkové délce 162 kilometrů. Sníh odklízejí i z parkovišť. Podle situace se komunikace ošetřují solí, drtí nebo pískem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru