Mostecko  - Teprve sedmnáctiletý mladík bez řidičského oprávnění zabil uplynulou noc asi padesátiletou řidičku, matku dvou dcer z Loučné. Ke smrtelné nehodě došlo u Záluží na Mostecku, teenager při honičce s policií nezvládl svůj vůz a doslova smetl protijedoucí ženu.

Jezdil po městě bez světel

Okolnosti tragické nehody, která se stala včera krátce před 21 hodinou na silnici I/27 u Litvínova, nyní šetří kriminalisté z Mostu. Mladý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel v Litvínově ve večerních hodinách bez rozsvícených světel a poté zastavil u kruhového objezdu. Policisté, kteří jeli ve stejném směru, se logicky rozhodli vůz zkontrolovat. Vyzvali řidiče k předložení dokladů. Šofér sice z auta vystoupil, ale s policisty nekomunikoval a nespolupracoval.

Pár metrů vláčel policisty

„Náhle skočil do vozidla, nastartoval a chtěl odjet. Policisté se mu v tom snažili zabránit, řidič však přidal na plynu a vlekl policisty několik metrů na vozovce. Poté z místa ujel," popsala dění mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Bláznivě šněroval silnici

Policisté na nic nečekali a okamžitě se vydali za podezřelým. Dle zjištěných informací měl řidič velkou rychlostí ujíždět, mimochodem opět bez světel, směrem k Záluží a přitom nebezpečně přejíždět z pravého pruhu do levého. „Vůbec nerespektoval světelné výstražné zařízení s nápisem STOP na za ním jedoucím policejním vozidle. S autem náhle přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem značky VW. Řidička z VW utrpěla při nárazu těžká zranění, bohužel, jejich následkům dnes ráno v nemocnici podlehla," dodala ještě mluvčí.

Celostátně hledaný bojuje o život

Mladík, kterému nebylo ještě ani 18 let není pro policisty vzhledem ke své kriminální minulosti žádnou neznámou, mimo jiné je například celostátně hledanou osobou. Také on skončil s těžkými zraněními v péči lékařů, v ústecké nemocnici bojuje o svůj život. Předmětem dalšího vyšetřování nyní bude také to, zda nebyl mladý řidič ovlivněn návykovou látkou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru