Most - Fanoušci Černých andělů se mohou v tomto týdnu těšit na dvojnásobnou porci házené. Mostecké házenkářky totiž na domácí půdě odehrají už v pátek 19. ledna interligový zápas proti týmu Bánovců nad Bebravou a už v neděli 21. ledna je čeká další souboj v rámci evropského Poháru EHF, tentokrát proti soupeřkám z rumunského HC Zalau.

„Dvojice zápasů v takto rychlém sledu za sebou je samozřejmě vždycky větší zátěž pro tým, a to nejen fyzicky, ale je třeba se také psychicky připravit na dvojici utkání. Obě jsou pro nás důležitá a chceme v nich zvítězit,“ vysvětlil trenér mosteckého družstva Peter Dávid.

Prioritou Černých andělů v letošní sezoně je ale Evropský pohár a tomu také odpovídá jejich příprava. „Neustále měníme systém tréninku, hodně času věnujeme videopřípravě, chceme svého soupeře znát do nejmenších podrobností. Rumunky hrají silovější házenou než my, jejich hra je dalo by se říct více přímočará,“ připomněl trenér s tím, že to ale neznamená, že by Černí andělé chtěli páteční interligové utkání vypustit, možná právě naopak.

1801hazena

Mostecký tým se bude snažit v nedělním zápase evropského poháru uspět a na své konto si v jarní části připsat první body. Po těsné prohře ve Švédsku a domácí remíze se silným norským Larvikem chtějí Černí andělé před domácími fanoušky naplno bodovat. „Přesvědčili jsme se, že i se silnými evropskými týmy dokážeme hrát vyrovnané zápasy, trochu nám to zvedlo sebevědomí a chceme udělat maximum, abychom se ve velmi vyrovnané skupině ukázali v co nejlepším světle. Šance jsou stále otevřené,“ doplnil Peter Dávid.

Jak si Černí andělé povedou, se můžete přijít přesvědčit na vlastní oči. Jak páteční utkání proti Bánovcům, tak nedělní souboj s HC Zalau začíná v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin.

Autor: Jan Pimper

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru