Hradec Králové / Chomutov – Šestatřicet vteřin přesně. Tolik času stačilo Hradeckým k tomu, aby rozvlnili síť za Martinem Růžičkou a rozjásali domácí publikum. V dalších minutách přidali tři trefy a deklasovali chomutovské Piráty 4:0.

Hradec zvítězil po půl minutě

Ani nevím, jestli jsme letos inkasovali rychleji. Stará sportovní pravda ale říká, že když už dostat gól, tak co nejdříve. Pak totiž zbývá spousta času na obrat. První část pravidla jsme splnili dokonale, ve druhé jsme naopak pohořeli na celé čáře. Piráti bohužel recept na gólmana Pavla Kantora nenašli a branka po půl minutě hry se nakonec stala i vítěznou.

Nutno říci, že rychlý gól sice chomutovskými hokejisty částečně možná otřásl, po zbytek třetiny ale sehráli se svým východočeským soupeřem vyrovnanou partii. Šance na další změnu skóre měla obě mužstva, ty ale zůstaly ve všech případech nevyužity.

Druhá část, opět rychlý gól

Co se nepodařilo ve třetině první, přišlo hned na začátku té druhé. A bohužel, kapitulovali opět hosté.  A ještě jednou bohužel, ani tentokrát to netrvalo déle jak dvě minuty. V čase 21:46 se trefil Vladimír Škoda a upravil stav na 2:0. Třetí zářez na hradeckou pažbu přišel za devět minut, tentokrát s velkou dopomocí hostující obrany. Jaroslav Kudrna přihrával do jízdy svému kapitánovi Jiřímu Šimánkovi, puk se ale za Růžičkova záda dostal od jednoho z pirátských obránců. 3:0. Poslední přesnou trefou zápasu se prezentoval o šest minut později Martin Podlešák, který trefil růžek chomutovské branky. 4:0.

Oba týmy upevnily své pozice

Ve třetí třetině už Hradec nepřipustil žádné komplikace a získanými třemi body upevnil svoji druhou příčku extraligové tabulky. Svoji pozici, ovšem na zcela opačném pólu, upevnili bohužel také Piráti.  Jejich nejbližší soused z Karlových Varů si totiž hravě poradil s Pardubicemi, kterým v KV aréně nadělil šestku.

Ohlasy trenérů (zdroj: oficiální stránky Mountfield HK)

Robert Kaše (Piráti Chomutov):

Šli jsme do zápasu s tím, že chceme co nejdéle udržet čisté konto. To se nám ale nepodařilo, hned v první minutě jsme dostali gól, což nás bohužel trochu srazilo dolů. Během první třetiny jsme se sice malinko zvedli, ale zase jsme měli katastrofální vstup do druhé třetiny. Ze druhého gólu domácích jsme se už nevzchopili. Soupeř byl lepší, přebruslil nás a bylo vidět, že chce víc než my.

Peter Draisaitl (Mountfield HK):

Vždycky je důvod ke spokojenosti, když si na soupeře něco připravíš a vidíš, že hráči to jsou schopni převést na led. Až na nějaké výjimky jsme měli zápas pod kontrolou. Z různých důvodů jsme na Chomutov nikdy moc neuměli, tentokrát ale byla vidět změna. Není nic jednoduchého, když upracovaně vyhráváte 2:1 a podobně, takže jsme samozřejmě rádi, že to bylo tentokrát klidnější vítězství. Čtyři góly, to už je od nás ofenzivní exploze.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru