Chomutov – Šedesát minut, stoprocentní výkon, čtyři tisíce nadšených fanoušků a hlavně, tři body. Piráti po dlouhém půstu zvedli hlavu a zcela po právu si vysloužili ovace ve stoje. Děkujeme.

Do Chomutova přišel gólman

Kdo na dnešní utkání dorazil, nelitoval. V SD aréně jakoby nastoupilo úplně nové mužstvo. Bojovnost, nasazení a chuť do hry zvedala fanoušky ze sedadel. Výkon Martina Růžičky v chomutovské brance dával jasně tušit, že dnes to PŘIJDE. Jeho zákroky připomínaly filmového Spidermana. Byl všude, Tygři nenašli jedinou skulinku k jeho překonání. Střely z dálky, střely z blízka, dorážky, na všechno v klidu dosáhl, všechno v pohodě pokryl. Mezi diváky se jeho jméno skloňovalo snad ve všech pádech, význam byl ale stále stejný. Konečně máme gólmana.

Skóre otevřel Rutta

Gólový účet dnešního zápasu otevřela až druhá třetina. Po vcelku vyrovnané první části s nevyužitými šancemi na obou stranách rozvlnil libereckou síť při skvěle sehrané přesilové hře domácí obránce Honza Rutta. Vzápětí mohli Liberečtí vyrovnat, kdyby ovšem nenarazili na neprostupnou chomutovskou zeď jménem Růžička. Ten nejprve vylapal slovenského útočníka Martina Barteka, stejným způsobem dopadl o pár minut později obránce Lukáš Derner a do třetice pak pohořel také Tomáš Urban.

Definitivní potvrzení Vojty Kubinčáka

Třetí třetina začala tlakem hostujícího týmu, který se ale dnes dobře šlapajícímu stroji jménem Piráti, podařilo ustát. Závěrečný nápor chtěli Tygři podpořit hrou bez brankáře, čehož domácí využili plnou měrou. Dvacet čtyři vteřin před koncem třetí třetiny přišlo definitivní rozhodnutí z hole Vojty Kubinčáka a upravení výsledného stavu na 2:0.

Ohlasy trenérů (zdroj: oficiální stránky klubu)

Josef Turek (Piráti Chomutov): „Musím za dnešek pochválit všechny hráče. Od gólmana byli všichni vytížení a zvládli to. Hráči tvrdě dřeli a poctivě plnili vše, co jsme si řekli o taktice a navíc k tomu přidali to srdce, jak se říká. Dobře se ukázali i nové posily. Brankář Růžička předvedl dobrý výkon, stejně tak i Jan Novák a Josef Straka."

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): „Nejdůležitější věc je, že jsme nedali branku. Měli jsme k tomu hodně příležitostí, byli u toho ti správní hráči, ale nezadařilo se. Rozhodl tedy jeden gól. Byl to výborný zápas, přesně takový jaký jsme očekávali. Žádná pohádka. Dá se říci, že defenzivně jsme to zvládli, ale propadli jsme v ofenzivě."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru