7Jirkov - Za poněkud zkreslené informace považuje jirkovská radnice reportáž našeho zpravodajského portálu o včerejším útoku 21leté Romky na poště v Ervěnicích. Údajně nešlo o žádné běsnění agresorky. Co na tom, že Romka ženě nejprve vyhrožovala zabitím, odběhla domů, rozbila kovovou násadu a vrátila se zpět na poštu, kde s tyčí zaútočila na bezbrannou ženu!

A jak podle vedení jirkovské radnice  k celému incidentu došlo? To médiím dnes rozeslala v tiskovém prohlášení Eva Dušková, referentka vztahů k veřejnosti Městského úřadu v Jirkově.

"Včera v odpoledních hodinách přijala městská policie oznámení o slovním a fyzickém napadení na poště 2 v Ervěnické ulici. Na místě bylo zjištěno, že paní nar. 1955 měla napomenout malé batole, aby nestrhávalo plakáty z nástěnky pošty. Dítě tu bylo s babičkou a její kamarádkou. Po napomenutí došlo k hádce, podle babičky paní dítě od nástěnky odstrkávala, kamarádka babičky běžela pro matku, nar. 1992. Ta vzala doma kovovou násadu od koštěte, rozlomila ji na dvě části a přiběhla na poštu. Tam udeřila paní, která její dítě měla napomínat, částí násady do hlavy. Způsobila tak ženě tržnou ránu na hlavě a na prstu ruky. Zraněnou ženu ukryl  poštovní zaměstnanec k sobě za přepážku, do kanceláře, a věc oznámil městské policii. Strážníci přijeli na místo během chvíle, obvázali napadené hlavu, zadrželi matku dítěte, která již odcházela zpátky domů a přivolali Policii ČR a sanitku, která odvezla zraněnou ženu do nemocnice k ošetření. Podle dostupných informací je napadená žena již doma a její zranění bylo kvalifikováno jako lehké. Nedošlo k žádné škodě na majetku," stojí v prohlášení jirkovské radnice.

Naopak to, že napadená žena musela vyhledat lékařské ošetření, a že ji před "běsnící" Romkou musel pomoci pravocník pošty, považuje redakce e-chomutovsko.cz za úmyslné bagatelizování celého incidentu jirkovskou radnicí. Navíc pokud útočnice vyhrožovala ženě zabitím! 

Eva Dušková  k tomu dodává: "Zaregistrovali jsme, že na sociálních sítích a na jednom zpravodajském serveru byly informace o incidentu poněkud zkreslené, mluví se o běsnění, které zastavila až policie, o hlídkách v lokalitě apod. Rádi bychom, aby se nešířil chybný obraz celé události, proto jsme se rozhodli upřesnit detaily. Dodávám také, že žádné hlídky navíc v dané lokalitě nejsou, strážníci kontrolují město jako obvykle," píše se v tiskovém prohlášení radnice.

A jak dnes o celém případu oficiáně informuje chomutovská policie? Ve své zprávě stojí: "Incident na poště.
Vyšetřujme incident, ke kterému došlo včera, v odpoledních hodinách v budově jirkovské pošty. Do hádky dvou přítomných žen se zamíchala 21letá dcera jedné z nich. Poškozené, 58leté obyvatelce Chomutova, vyhrožovala zabitím a nakonec ji několikrát udeřila hliníkovými násadami. Kriminalisté zadrženou obvinili z pokusu ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. V případě odsouzení může žena skončit až na dva roky ve vězení. Vyšetřování nadále pokračuje," píše chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

O krvavém incidentu jako první informoval náš zpravodajský portál s tím, že vše odstartovalo pouhé okřiknutí dítěte. V rámci aktuálního zpravodajství redakce poukázala na přítomnost policejních hlídek, které i po incidentu monitorovaly okolí. Článek na internetových stránkách e-chomutvsko.cz a e-mostecko.cz vyvolal obrovskou vlnu nevole se současnou situací nejen ve městě, ale potažmo i v celé republice. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru