Objevovat krásu okolí řeky Ohře můžete při závodech. Trasy můžete zdolat nově i v sedle kola
TAKTO LONI V PERNŠTEJNĚ STARTOVALA OHŘECKÁ OSMIČKA. TEĎ ZDE BUDE STARTOVAT AGARATON. FOTO: DA DOLNÍ POOHŘÍ
Výlety

Pernštejn – Pokud jste si v minulých letech oblíbili turisticko–běžecký seriál Ohřecká osmička, letos máte před sebou novou výzvu – Agaraton Křížem krážem Poohřím. Pořadatelé připravili 6 etap, během kterých účastníci přejdou (přeběhnou či přejedou na kole) celé Poohří od západu na východ. Startuje se hned v sobotu 29. dubna v Pernštejně.

„Trasa povede do Klášterce nad Ohří a pro začátek bude velmi přívětivá i vzdáleností, měří jen necelých sedm kilometrů,“ zve ředitel Destinační agentury Lukáš Pichlík. Další etapy se budou konat 27. května, 10. června, 1. července, 12. srpna a poslední 9. září. Přihlášky na etapy jsou již nyní k dispozici na www.dolnipoohri.cz/agaraton/.

„Naší snahou je udržet a posílit zájem o turistiku v našem malebném regionu. Oproti O8 cílíme také na novou skupinu, tedy na cyklisty," vysvětluje zásadní změnu oproti Ohřecké osmičce Lukáš Pichlík. Název nového seriálu odkazuje na keltské jméno řeky Ohře Agara a jeho symbolem je keltský rytíř Agaraton.

Účastníci budou do aplikace načítat v cíli QR kódy, které jim etapu zaškrtnou jako splněnou. Kdo bude mít na konci sezóny všech 6 etap splněných, bude zařazen do slosování o věcné ceny i zážitky z Poohří. Celá akce navíc bude podporovat charitativní sbírku na nemocného Vojtíška, proto se u jednotlivých etap bude vybírat startovné.

„Jednotlivá putování tentokrát nebudou okruhy jako u Ohřecké osmičky, ale cesty z jednoho místa na druhé. Jednotlivé etapy budou měřit kolem 10 až 15 kilometrů, první ale začne v rozcvičkovém tempu na kratší trati,“ říká Lukáš Pichlík. Trasy budou končit vždy na nějakém atraktivním místě, s nímž Destinační agentura spolupracuje. Vzhledem k odlišnému místu startu a cíle zajistí agentura kyvadlovou dopravu na start.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru