Na Klínech mají 20-40 centimetrů technického sněhu. Ilustrační foto
Na Klínech mají 20-40 centimetrů technického sněhu. Ilustrační foto
Výlety

Ústecký kraj - Pokud nevíte, kam vyrazit lyžovat, nebo na výlet, přinášíme vám přehled ski areálů a lyžařských středisek v krušných horách. Nejste-li ale vášniví milovníci zimních sportů, vyražte třeba na lanovku.

Ski areály

Ski areál Boží Dar - Neklid - Nabízí přes 6km perfektně upravených prostorných, až 1,2km dlouhých sjezdovek. Sníh: 20 - 40 cm. V provozu.

Ski areál Klínovec - Největší lyžařské středisko Krušných hor. Nabízí po celou sezónu výtečné sněhové podmínky na 18 km sjezdových tratích, které jsou z 90% zajištěny technickým sněhem. Sníh: 50 - 80 cm. V provozu.

Ski Centrum Bublava - Stříbrná - Středisko je ideální pro rodiny s dětmi a lyžařské výcviky. Mezi srovnatelnými areály patří k nejlevnějším. Sníh: 30 - 70 cm. V provozu.

Sport Areál Klíny - Rodinné středisko umístěné ve východní části Krušných hor, vzdálené 6 km od Litvínova. Nabízí návštěvníkům 5 technicky zasněžovaných sjezdovek lehké a střední obtížnosti. Sníh: 20 - 40 cm. V provozu.

Ski Bouřňák - Sportovní centrum v prostoru obcí Mikulov a Moldava v Krušných horách. Z vrcholu Bouřňáku vede 6 sjezdovek. V Mikulově se nachází dětský svah Údolíčko, kde působí lyžařské školy. Provoz vleků a sjezdovek je celotýdenní. Sníh: 0 - 50 cm. V provozu.

Ski areál Fichtelberg - Areál disponuje více jak 13 km sjezdových tratí. Na lyžaře a snowboardisty tu čeká funpark, Halfpipe a tréningová sjezdovka. Nároční sportovci jistě ocení také černou trasu dlouhou 1,2km. Sníh: 40 cm. V provozu.

Ski areál Telnice - Nejvýchodněji položené lyžařské středisko v Krušných horách vzdálené 18km od krajského města Ústí nad Labem. Sníh: 20 - 40 cm. V provozu.

Ski areál Novako Boží Dar - Hlavně pro začátečníky, rodiny s dětmi a seniory je určen Ski areál Novako na Božím Daru, který se nachází v centru obce. Sníh: 30 - 60 cm. V provozu.

Ski areál Český Jiřetín - Nachází v Krušných horách, nedaleko města Litvínov. Areál tvoří čtyři sjezdovky a v blízkosti jsou k dispozici dvě parkoviště. Sníh: 20 - 40 cm. V provozu.

Běžecký areál Dlouhá Louka - Hojně navštěvovaný bežecký areál u obce Dlouhá Louka - Osek v nadmořské výšce 872m n. m. Sníh: 2 cm. Mimo provoz.

Ski areál Pyšná - Nachází se v Krušných horách. Na své si tu přijdou začátečníci, rodiny s dětmi, i zdatní lyžaři. Mimo provoz.

SKI Komáří vížka - SKI Komáří vížka se nachází při obci Krupka. Tento rodinný skiarál nabízí 3 sjezdovky modré obtížnosti. Mimo provoz.

Lyžařský areál Loučná - Nachází se v blízkosti lyžařského střediska Klínovec. Areál nabízí dva vleky a tři sjezdovky modré obtížnosti. Mimo provoz.

Ski areál Mezihoří - Ski areál Mezihoří se nachází ve stejnojmenné obci. Díky nenáročnému terénu je středisko vhodné především pro lyžaře mírně a středně pokročilé. Mimo provoz.

Ski areál Nové Hamry - Nové Hamry jsou vyhledávaným rekreačním místem vzhledem k dobrým lyžařským podmínkám a to jak pro sjezdové tak běžecké lyžování. Mimo provoz.

SKIPOT Potůčky - Skiareál v malebné obci Potůčky na česko-německé hranici. Dětská sjezdovka, sjezdovka pro extrémní lyžování, veřerní lyžování, perfektního zázemí a vysoká kvalita služeb. V provozu.

Ski areál Plešivec - Krušnohorský skiareál Plešivec je nejmladší a vysoce moderní areál v ČR. Areál mezi obcemi Pstruží a Abertamy disponuje třemi čtyřsedačkovými lanovkami s vysokou přepravní kapacitou - každá přepraví až 2 400 osob za hodinu, dále je zde osm sjezdovek o celkové délce až 12 kilometrů. Sníh: 60 - 90 cm. V provozu.

Ski areál Pernink - Nádraží - Ski areál Pod nádražím se nachází v obci Pernink a nabízí 3 lyžařské vleky. V provozu.

Sjezdovka Horní Halže - Sjezdovka Horní Halže nabízí upravovanou trať vhodnou i pro rodiny s dětmi. Mimo provoz.

Ski areál Velflink - Pernink - Skiareál je vhodný především pro rodiny s dětmi, 4 lyžařské vleky zajišťují plynulý provoz, celý areál je uměle zasněžován a denně strojově upravován, výuka lyžování i snowboardu, večerní lyžování, půjčovna, úschovna, pronájem zamykatelných skříněk, drobný prodej sportovních doplňků. Sníh: 15 - 30 cm. Provoz So-Ne.

Lyžařský vlek Tisá - Ski areál se nachází v obci Tisá u Ústí nad Labem a nabízí 400m dlouhou modrou sjezdovku a jeden vlek. Mimo provoz.

 

Lanovky

Lanovka na Komáří vížku - Tato lanovka je 2348 m dlouhá a vychází od železniční zastávky v obci Bohosudov u Teplic. Její vrcholová stanice je na Komáří Hůrce ve výšce 809 m.n.m. a převýšení činí 482 m.

Lanovka Jáchymov - Klínovec - Čtyřsedačková lanovka krytá oranžovými bublinami vás vyveze až na vrchol Klínovce. Přepravní kapacita je 2 400 os/h.

Sedačková lanovka Klínovec - Nachází se pod Klínovcem nedaleko Loučné. A vyveze vás do turisticky lákavé oblasti, vhodné jako výchozí bod pro výlety.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru