Osek - V Oseku na Teplicku mají novou atrakci: Ojedinělé 3D bludiště v korunách stromů. Pro veřejnost bude lanový park poblíž oseckého koupaliště otevřen od pátečního rána, tedy 14. srpna. První děti dostaly příležitost si dráhu prolézt už ve středu. Informoval o tom vedoucí správy městských sportovišť v Oseku Petr Šíla.

 

Děti z osecké mateřinky si vyzkoušely jako první nové 3D bludiště v korunách stromů. Foto: Jan Vraný

Celý lanový park má dvě trasy o celkové délce 110 metrů s tím, že 3D bludiště pojme najednou až 110 návštěvníků. "Spodní trasa lanového parku je 3,5 až 4 metry nad zemí. Lávky jsou široké 1,2 metrů a jsou zabezpečené ochrannou sítí. Toto patro je určeno zejména menším dětem a seniorům. Pro odvážnější a fyzicky zdatnější návštěvníky je pak určeno druhé patro. To se nachází ve výšce 7,5 metrů nad zemí," říká vedoucí správy městských sportovišť Petr Šíla.

V bludišti najdou návštěvníci osm lanových překážek, šest lávek, přístupové točité schodiště a dvě přestupní propadla, která umožňují bezpečný přechod mezi jednotlivými patry parku. "V případě pádu spadnete tak maximálně 60 centimetrů," vysvětluje vedoucí správy městských sportovišť Petr Šíla.

Jednotné vstupné do lanového centra je 20 korun. Permanentní vstupenka pro osecké obyvatele je pak 20 korun na celý rok. V nočních hodinách bude lanový park uzamčen. Ojedinělé lanové centrum v Oseku s 3D bludištěm postavila brněnská společnost Unipark za 2 897 950 korun a peníze šly z rozpočtu Oseka.

PROVOZNÍ DOBA LANOVÉHO PARKU:

červen až srpen: 8.00 až 20.00 hodin

říjen až březen: 10.00 až 15.00 hodin

duben, květen, září 8.00 až 18.00 hodin

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru