Krásné Březno - Hledáte tip na výlet? Co takhle se jet podívat na zvířata a jejich mláďata? Sledovat můžete, jak pěkně prospívají. V ústecké zoo v roce 2014 přišlo na svět 163 mláďat, do tohoto počtu však nejsou zahrnuty početné vrhy chameleonů (cca 150 jedinců) a papoušků vlnkovaných (57 mláďat).


Mládě zebry Hartmannové. Foto: archiv Zoo

Úspěšní byli kopytníci, např. jelenům bělohubým se narodilo 6 mláďat, sikům vietnamským 7 mláďat, mezi dalšími byli muntžakové malí, antilopy nilgau či lamy. V srpnu se narodila samička žirafy Rothschildovy, která dostala jméno Sisi, v polovině listopadu přišel na svět hřebeček vzácného osla somálského či samička zebry Hartmannové, v pořadí se jedná již o 99. mládě v historii chovu. Z primátů se narodila mláďata u lemurů kata, kteří od dubna 2014 pobývají v novém volném výběhu pod restaurací Koliba, do kterého mají přístup i návštěvníci. Další mláďata přibyla u kosmanů zakrslých, makaků kápových, gueréz pláštíkových či hulmanů jávských. Oblíbené surikaty, které v roce 2014 dostaly také novou expozici, se během roku odměnily několika vrhy mláďat. Na vrcholu TOP žebříčku stojí čtyřčata u levhartů obláčkových, což byl nejpočetnější vrh v evropských zoologických zahradách, samice Lenya všechna mláďata úspěšně odchovala.

Z ptáků byla nejúspěšnějším odchovem dvě mláďata zoborožců vrásčitých, mimo jiné se podařilo rozmnožit rarohy velké, krkavce velké, nandu pampové či žaky šedé. Z plazů lze zmínit např. hroznýšovce duhové, krajty královské, felsumy madagaskarské, gekončíky noční, trnorepy či želvy zubaté, z obojživelníků pak drsnokožky thajské a čtyři druhy pralesniček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru